изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:28 EEST
Украйна не приема руския газ за Европа, твърди наблюдател    
НовиниКиев/Москва. Украйна не приема руския природен газ, който е предназначен за европейските потребители. Крановете в Украйна на входа на газотранспортната система на страната са затворени. Това е съобщил за Интерфакс източник от международната комисия за мониторинг на транзита.


По думите на наблюдателя „Газпром” е започнал подаване на газ към Украйна в 10.00 часа московско време. В момента налягането в газопроводите към Украйна е достигнало до 75 атмосфери. В същото време разходът на газ на входа на украинската газотранспортна система е равен на нула. Това означава, че входните кранове от страната на Украйна са затворени, твърди експертът.

www.focus-news.net

„Нафтогаз Украйна” отрече твърдението, че блокира транзита на руски газ
13 януари 2009 | 14:27 | Агенция "Фокус"
Киев. Украинската компания „Нафтогаз Украйна” опроверга информацията, че блокира транзита на руски природен газ, предаде РБК.
Говорителят на компанията Валентин Землянски посочи, че твърденията на „Газпром” за това, че руски наблюдатели не са били допуснати до украинските газоизмерителни станции, не отговарят на истината. Според него от „Газпром” сами да спрели транзита. Землянски посочи, че една от възможните причини е, че не е бил съгласуван обемът на транзита.
Пълномощният представител на украинския президент по въпросите на енергийната сигурност Богдан Соколовски заяви, че Украйна технически не е можела да осъществи транзита, тъй като в системата са подадени твърде големи обеми газ.

 


Сходни връзки

Украйна не приема руския газ за Европа, твърди наблюдател | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди