изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:44 EEST
Националната асоциация на животновъдите в България поиска оставката на министър Валери Цветанов    
НовиниСофия. Националната асоциация на животновъдите в България поиска с декларация оставката на министъра на земеделието и храните Валери Цветанов. Декларацията, разпространена до медиите, е адресирана до президента Георги Първанов, председателя на Народното събрание Георги Пирински и министър-председателя Сергей Станишев.

 От Асоциацията посочват, че оставането на Валери Цветанов на поста министър на земеделието и храните задълбочава кризата в подотрасъла и земеделието ще продължи да страда.
От асоциацията определиха проведените срещи на 29 декември 2008 г. и 13 януари 2009 г. като режисирани. Според тях – на тези срещи се канят предимно удобни за министъра хора, които обаче нямат нищо общо с животновъдството. „Дава се думата само на хора, включени в сценария”, обвиниха от асоциацията. Членовете й обвиняват министъра, че неговите действия разединяват браншовите организации.
Те са възмутени и от факта, че са най-голямата Асоциация, а техни представители не са включени в състава на работната група за изменение и допълнение на Закона за животновъдството.
Националната асоциация на животновъдите в България защити дейността на развъдната организация на зооинженерите и отхвърли обвиненията на министъра към нея. Според тях – твърденията на Валери Цветанов за хаос в селекцията, източване на милиони и унищожаване на породи са недоказани и са направени без да бъде посочен нито един факт.
От асоциацията припомнят, че са били излъгани от министъра за датата, когато ще бъде готова идентификационната система и смятат, че животновъдите могат да останат без субсидии и за 2009 г.
Според тях – дейността на Валери Цветанов ще доведе до ликвидиране на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ).
Декларацията е подписана от председателя на Управителния съвет на Националната асоциация на животновъдите в България Бойко Синапов.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Националната асоциация на животновъдите в България поиска оставката на министър Валери Цветанов | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Националната асоциация на животновъдите в България поиска оставката на министър Валери Цветанов
Автор: Anonymous да 2009-01-16 @ 22:06 EET
az s
im tvardo zad tia xora



Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди