изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:10 EEST
Протестиращите блокираха Орлов мост    
НовиниПротестиращите, които бяха избутани от площада пред Народното събрание след сигнал за бома, се събраха на Орлов мост и напълно блокираха движението.

Те носят плакати с надписи: “Серго в нужника, след това пуснете водата!“, „Сергей е най-добрият министър-председател, който Русия е имала!“, предаде БГНЕС. Част от протестиращите тръгнаха по булевард „Цариградско шосе“ към хотел „Плиска“. Те замерват автобуси и леки автомобили със снежни топки.
По-рано охраняващите протеста пред Народното събрание служители на жандармерията разпръснаха протестиращите. От БТА съобщиха, че служителите на реда са използвали сълзотворен газ, но от МВР заявиха, че такива средства не са били използвани.
Районът на парламента бе освободен от протестиращите около 13.30 ч., част от тях блокираха кръстовището пред Софийския университет и се отправиха към Орлов мост.
От МВР уточниха, че има 53 задържани, като в част от тях са намерени дървени пръти и боксове. Освен по автомобили на полицията, материални щети при протеста са били нанесени и по магазини в района на протестните действия, уточниха от МВР. Има ранени няколко полицаи.
По-рано около стотина полицаи с щитове направиха жива верига около сградата на НС. Жандармерията продължи да извежда и избутва хората от площада по посока улица „Иван Шишман“. Чуваха се викове сред протестиращите: "Не бийте децата!“, "Еничари! Получихте си новите униформи и сега сте срещу нас!".
Участниците в протеста ги замеряха със снежни топки и метални ограждения. Униформените пък ги удряха с палки.
Някои от протестиращите видимо бяха употребили алкохол. Най-активни бяха футболни фенове.
До паметника на „Цар Освободител“ останаха разхвърляни десетки мъжки обувки, вероятно на момчетата, които полицаите извлякоха от площада.
По-рано организаторите на протеста пред НС призоваха участниците в него да не хвърлят бомбички и пиратки към сградата на парламента и към полицаите, които го охраняват.
От студентските организации заявиха, че този протест е политически, а не партиен. Според тях алтернативата е революция, но не на улицата, а в главите на политиците. Сред протестиращите се раздават листовки на ДСБ с текст на български и английски език "Серго, върви си!".
С викове „анонимниците вън“ протестиращите се обявиха против провокатори на протеста, които инициират полицейско насилие.


 


Сходни връзки

Протестиращите блокираха Орлов мост | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди