изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:36 EET
ТРИ НАГРАДИ ОТ ЕКОПАК ЗА ПРОЕКТИ ОТ ДОБРИЧ    
Новини9 проекта от Добрич участваха в конкурса за най-атрактивен кът за разделно събиране на отпадъци от опаковки у дома "Вкъщи събираме разделно!".

От тях бяха наградени 3. Призовете отиват при семейство Петрови, ЦДГ "Пролет" и Петър Георгиев, съобщиха от общината. Проектът на Петър Георгиев е най-красивият и се отличава от всички останали кътове, участвали в конкурса. Проектът е като картина или скулптурна композиция и показва, че мястото за отпадъци от опаковки у дома, сградата на детската градини или класната стая също може да бъде красиво и естетически издържано - почти колкото би било с поставянето на картина, скулптура или друго произведение на изкуството.
Конкурсът бе организиран от ЕКОПАК и е част от кампанията "Бъди модерен! Събирай разделно!". В надпреварата са участвали семейства от 21 общини. Те се състезаваха за домашен контейнер за разделно събиране с три отделения - за хартия, за пластмаса и метал и за стъкло.
Сред критериите за оценка са били функционалното и естетическо оформление на пространството, както и използването на рециклирани предмети или повторната употреба на стари вещи. Най-активни в надпреварата са били живеещите във Видин, Варна, Враца, Монтана, Добрич, Плевен и Велико Търново.
 


Сходни връзки

ТРИ НАГРАДИ ОТ ЕКОПАК ЗА ПРОЕКТИ ОТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди