изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:43 EEST
СРУТИ СЕ ЗАЛАТА НА ЩАНГИСТИТЕ    
Спорт Около 8.45 часа тази сутрин в градския парк в Добрич се срутила спортната залата, в която тренират състезателите от клуба по  вдигане на тежести  "Добрич", съобщи президентът на клуба Веселин Божков. Няма пострадали.

На мястото на съборената спортна зала да бъде издигната нова, заяви пред медиите президентът на клуба по вдигане на тежести “Добрич” Веселин Божков. В противен случай той ще смята, че съоръжението е било съборено умишлено. Клубният бос разказа, че залата е паднала към 8:45 часа – две минути преди да влезе чистачката. Пред нейния поглед паднали стените на сградата. “Тренировката на състезателите ни трябваше да започне в 9:30 часа. Предната вечер Анани Ташев тренираше и ни каза, че земята се тресяла, когато щангата падала. Мислих, че е било както при други тренировки, а се оказа, че залата е била пред падане”, каза Божков. Той иска среща с кмета на Добрич Детелина Николова, за да научи информация защо се е стигнало до тук. Президентът на клуба заяви, че нямат достъп до инвентара на клуба, намиращ се в порутената зала. В нея отборът предния ден оставил 6 комплекта щанги, екипировка и др. на стойност 30 000 евро.

За коментар потърсихме Младен Матеев – собственик на “Изида”. Неговата фирма в момента строи хотел в спортния комплекс в градския парк. Наетата строителна фирма "Добруджа билдинг" е извършвала изкопните работи до срутилата се сграда.

“Категоричен съм, че няма умишлени действия при инцидента със срутената сграда на СК по вдигане на тежести "Добрич. За инцидента са информирани всички органи. В този случай мога да кажа, че най-хубавото е, че няма жертви. Веднага след случая информирахме и шефа на “Спортни имоти” Пламен Папазов, за да може състезателите по вдигане на тежести от клуб “Добрич”, да продължат нормално да провеждат своите тренировки. Това ще стане в залата на УСШ”, заяви Матеев.

Община Добрич незабавно информира експертите на Регионалната дирекция за национален строителен надзор за пропадането на сградата, съобщиха от кметството. На мястото са поставени ограждения. Органът, който има отношение и трябва да извърши всички необходими действия за изясняване на причините за срутването е Дирекцията за национален строителен контрол, в конкретния случай Регионалната Дирекция, уточняват от общината. Сградата е част от капитала на общинското дружество “Спортни имоти’’. След изясняване на причините в Община Добрич ще бъде получен документ с направените констатации от РДНСК, на базата на който ще се предприемат административни мерки съгласно Наредбата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

СНИМКА ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА

 


Сходни връзки

СРУТИ СЕ ЗАЛАТА НА ЩАНГИСТИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди