изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:11 EET
ДЕВЕТ ЕКИПА СЕ ВКЛЮЧВАТ В ПРЕБРОЯВАНЕТО НА ВОДОЛЮБИВИТЕ ПТИЦИ В СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ    
Екология Девет екипа от специалисти и доброволци се включват в Среднозимното преброяване на водолюбивите птици по северното черноморско крайбрежие, съобщи регионалният координатор на БДЗП – Варна, Ивайло Иванов. Акцията е част от международното преброяване, координирано с организацията Wetlands International и ще се проведе от 16 до 18 януари.  

 

     Целта й е да се засекат всички водолюбиви птици, които остават да зимуват в Европа, да се види тяхната численост, динамика на популация, да се оцени състоянието на влажните зони, където живеят, посочи орнитологът.

     През първия ден ще се извърши наблюдение върху водоемите и язовирите във вътрешните райони на Североизточна България. На 17 януари екипите ще обикалят крайбрежните езера по Северното Черноморие – от Дуранкулак до Варненския залив. На третия ден се предвижда да се извърши мониторинг на южната част на Северното Черноморие – от Варненския залив до н. Емине, в това число Варненско-Белославския езерен комплекс.

    Освен БДЗП, в преброяването взимат участие регионалните структури на МОСВ, управлението на горите, неправителствени организации, добави Ивайло Иванов. 

 

 

 

Текст и  снимки Димитър АПОСТОЛОВ

 


Сходни връзки

ДЕВЕТ ЕКИПА СЕ ВКЛЮЧВАТ В ПРЕБРОЯВАНЕТО НА ВОДОЛЮБИВИТЕ ПТИЦИ В СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди