изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:32 EET
Българска нова демокрация осъжда опитът да бъде манипулиран протестът    
ПолитикаСофия. Българска нова демокрация (БНД) остро осъжда опитът да бъде манипулиран и насочен в негативна посока планирания като мирен протест на българските граждани. Това се казва в позиция на партията, разпространена до медиите. В позицията се казва още:

„В рамките на вчерашната демонстрация пред Народното събрание бяхме свидетели на развитието два паралелни линии на поведение. Едната, произтичаща от гражданската активност на хора, които не са доволни от политиката на правителството на Тройната коалиция и искат да изразят своето желание за промяна на управленския курс. Изразяването на това неодобрение под формата на протест бе предизвикано най-вече поради нарушения диалог между управляващите и българското общество. Ние от Българска нова демокрация сме убедени, че възможността за протест на гражданите срещу едно управление представлява неотменимо демократично право. Очевидно обаче тоталитарния рефлекс на определени политически кръгове се задейства винаги, когато стане дума за свободно упражняване на тези права.
В този рефлекс се корени и втората линия на поведение. Тя произтичаше от опита за дирижиране на протеста, от подстрекаване на напрежение и насочването му в посока, различна от интересите на събралите се демократично демонстриращи граждани. Цялото общество стана свидетел на това как изкуствено бе провокирано насилие и размирици с цел да се подкопае демократичното основание на протеста и да се разреши използването на силовите методи, познати от един минал режим. В подобна ситуация рационалното мислене бе замъглено за сметка на емоцията и негативната екзалтация, а те предлагат благоприятна среда за развитието на антидемократични действия и практики.
В крайна сметка беше постигнато пълно отвличане на вниманието от първоначалната цел на протеста – искането на отговорност от управляващите за техните грешки и недалновидно ръководене на страната. Такова маскиране винаги е налице, когато властта нерегламентирано се опитва да дирижира гражданската активност в едно общество. Подобни опити обаче са недопустими в една демократична европейска държава, каквато България се опитва да бъде”.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Българска нова демокрация осъжда опитът да бъде манипулиран протестът | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди