изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:26 EEST
Eърбъс със 153 души на борда падна в река Хъдзън    
По света Самолет Еърбъс А 320 на американската авиокомпания Ю Ес еъруейз nадна в ледените води на река Хъдсън близо до летището на Ню Йорк Ла Гуардия, предадоха световните агенции.

Според местни медии на борда на самолета има 146 пътници и петима души екипаж, съобщи БТА. Машината е изпълнявала полет № 1549 от Ню Йорк до Шарлот, Северна Каролина.
Самолетът е излетял от Ла Гуардия, но 30 секунди след излитането пилотът съобщил на диспечерите, че се е сблъскал с ято птици, предаде СNN. По първоначални данни, птиците са повредили два от двигателите на самолета. Пилотът е успял да задържи самолета около 3 минути във въздуха след сблъсъка, но след това машината е паднала в ледените води на Хъдзън, съобщи СNN.
По информация на АBC News около падналия в реката самолет веднага са се събрали фериботи и всички пътници и екипажът са били спасени. По думите на един от пасажерите, след като самолетът паднал в реката, той се е задържал над водата и това позволило на пътниците да излязат, да стъпят на крилата на машината и оттам да бъдат изтеглени от пристигналите спасителни екипи.
dir.bg
 


Сходни връзки

Eърбъс със 153 души на борда падна в река Хъдзън | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди