изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:02 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич  са регистрирани 6 престъпления и произшествия.

 

            1. На 15 януари 2009 година, във Второ РУ на МВР при ОД на МВР – Добрич  е получено съобщение от жител на с.Крушари, община Добричка, за това, че около 23.00 часа на 14 януари 2009 година, в централната част на с.Крушари, обл.Добрич, е бил внезапно нападнат от две неизвестни лица, които след като са го привели в безпомощно състояние, са извършили грабеж на парична сума от 1500 лева.

В резултат на проведените незабавни оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители на Второ РУ на МВР – Добрич, са установени и задържани двама жители на с. Крушари, а именно 17-годишно непълнолетно лице и 28 – годишен мъж, с инициали М.М.

Двамата задържани са заподозрени в извършването на горепосочения грабеж . Част от парите, предмет на престъплението са открити и иззети от служителите на полицията.

Активната работа по случая продължава. Лицата са задържани за срок от 24 часа във Второ РУ на МВР – Добрич.

Образувано е досъдебно производство. 

            2. На 15 януари 2009 година, след проведени активни оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители на  Второ РУ на МВР при ОД на МВР - Добрич е установен и задържан 17 – годишен жител на с.Житница, община Добричка.

            Задържаното лице е заподозряно в това, че около 20.30 часа на 13 януари 2009 година в с.Житница  е влязъл в жилището на възрастна жена и след като й нанесъл побой е извършил грабеж на парична сума от 120 лева. След осъществяването  на престъпния замисъл, непълнолетното лице веднага е напуснало района на местопроизшествието и се укрило в селище на територията на община Добричка, където в последствие е задържан.

Работата на полицията по изясняването на обстоятелствата около случая продължава. Заподозряното лице е задържано за срок от 24 часа във Второ РУ на МВР – Добрич.

Образувано е досъдебно производство.

 

 

 

3. На 15 януари 2009 година, в РУ на МВР – Албена е получено съобщение за това, че на 14/15 януари 2009 година в с.Кранево, община Балчик, неизвесно лице е извършило кражба на около 220 литра дизелово гориво от два товарни автомобила, паркирани в района на селото.

По случая работят служители на РУ на МВР – Албена, провеждат оперативно – издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние.

Образувано е досъдебно производство.

Три пътно-транспортни произшествия са констатирани през изминалото денонощие на територията на област Добрич.

         През  денонощието звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич  са участвали в гасенето на   два пожара и една аварийно – спасителна дейност.          

            

             

 

16 януари 2009 година                                       ОД на МВР – гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди