изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:36 EET
Ефективна присъда за дилър на наркотици в училище    
Ред и сигурностНаказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ затворнически режим ще изтърпи 25-годишният Андриан К. от Добрич, заловен  в двора на гимназия в областния град да разпространява наркотични вещества.

Той бе признат за виновен, че на 07.10.2008 г. в 11, 45 ч. в училищен двор е държал без необходимото разрешително наркотични вещества, предназначени за продажба и оправдан по обвинението за разпространение на дрога. По молба на подсъдимия и след като той заяви съгласието си всички факти и обстоятелства по обвинителния акт и направените от него самопризнания да се ползват от съда при произнасяне на присъдата, делото се гледа като съкратено съдебно следствие.

Въпросният ден Андриан К. е насрочил среща свой клиент в двора на училището. Като пристигнал седнал на пейка и дал знак на познатия си, да се приближи. Преди да продаде наркотика, обаче бил задържан от служители на Първо РУ на МВР. Обвиняемият пуснал на земята 10 пакетчета с 0,794 гр. хероин, но не направил опит да избяга и не отрекъл, че са негови. Дрогата е оценена от вещите лица на 51,61 лв. Съдебно-психиатричната експертиза показва, че Андриан има синдром на зависимост към опиати и към момента на извършване на деянието също е бил под тяхно въздействие.

 Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, поиска днес наказание от 4 години затвор за подсъдимия и глоба от 10 хил. лв. Държавното обвинение аргументира поисканата присъда с високата степен на обществена опасност на престъплението – обвиняемият е разпространявал наркотик в училищен двор и то във време, когато в него има много малолетни лица.

Като наркозависим Андриан е превърнат в „бушон на големите наркопласьори и деянието му е извършено, за да се снабди с дрога за себе си”, изтъкна адвокатът му. Той помоли за условна присъда, предвид младата възраст и чистото съдебно минало на подзащитния му.  Подсъдимият е завършил средно образование, не е женен, работи.

Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

 

16.01.2009 г.                                    Пресслужба Добрички окръжен съд  

 


Сходни връзки

Ефективна присъда за дилър на наркотици в училище | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди