изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:16 EEST
Добричкият окръжен съд настани за лечение за отцеубиец    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд отмени наложената на обвинения в убийство 42-годишен Йордан Й. от Добрич, мярка за неотклонение „задържане под стража” и постанови той незабавно да бъде настанен в МБАЛ-Добрич за лечение.

Назначена бе тройна съдебна медицинска и психиатрична експертиза, която да установи неговото здравословно и психическо състояние. Тя трябва да бъде докладвана от вещите лица на 22.01.2009 г., когато е насрочено заседание по наказателното дело него. Йордан е обвинен, че при евентуален умисъл е умъртвил рождения си баща, на 63 годишна възраст. Подсъдимият е напуснал през пролетта на 2008 г. дома си и не бе открит, за да му бъдат връчени обвинителният акт и призовката. По тази причина Добричкият окръжен съд измени на 17.10.2008 г. първоначално наложената му мярка за неотклонение „подписка” в най-тежката репресивна принуда. Той бе обявен за общодържавно издирване и задържан. Поради силно влошеното му здравословно състояние Йордан Й. е бил изпратен за лечение в затворническата болница в София.

Според обвинителния акт Йордан е нанесъл на баща си удари с метален бастун, причинили контузия на мозъка, довела до остра дихателна и сърдечна недостатъчност. Отношенията между баща и син не били добри, а на 29.12.2008 г. Йордан би употребил и много алкохол. Когато си легнал на другия ден към 03 часа, бил раздразнен от непрекъснато мърморещия му баща. Той му казал да млъкне и го ударил с металния бастун. 42-годишният се признава за виновен, но обяснява, че съжалил за стореното и донесъл вода на възрастния човек. На сутринта установил, че е починал и повикал съседите и лекар.

Йордан е завършил средно образование и преди се е занимавал с бояджийство. Разведен е, не работи, осъждан за кражба. Като смекчаващи вината му обстоятелства прокуратурата посочва направеното самопризнание, добрите характеристични данни и факта, че баща му е бил болен от рак в напреднал стадий и здравословното му състояние е било много тежко.

Добричкия окръжен съд определи на Йордан мярка за неотклонение „подписка”.

 

16.01.2009 година                                          Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд настани за лечение за отцеубиец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди