изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:43 EEST
Бити на протеста завеждат дела в Страсбург    
НовиниОрганизаторите на протеста призоваха всички пострадали на 14 януари да сигнализират при тях, за да бъдат заведени Граждански дела в Страсбург

Организаторите на протеста днес призоваха на площада пред Народното събрание всички пострадали на 14 януари да сигнализират при тях, за да бъдат заведени Граждански дела в Страсбург. Организаторите допълниха, че през почивните дни протестите ще започват в 15.00 часа.
Днешния трети пореден протест около Народното събрание протече спокойна. Близо 500 души се събраха на площада. Духов оркестър допълнително подгрява настроението на хората. Патриотични песни, български хора, бяха част от звуците на площада. От трибуната се изказва всеки, който иска да вземе думата. Сред тях бяха студенти, майки и пенсионери. И днес се чуваха традиционни скандирания: „червени боклуци”, „България” и „оставка”. За разлика от предходните два дни, полицейското присъствие бе по-слабо, но и днес имаше изградените контролно пропускателни пунктове, където още при влизане се проверяваха документи и багаж на съмнителни лица.
Митингът приключи с обявяване на резултатите от срещата между организаторите на протеста и председателя на Народното събрание Георги Пирински, предаде “Фокус”. Борислав Сандов, член на УС на СРОКСОС заяви, че има яснота за исканията, които са отправили различните обществени организации, организатори на протеста. Той посочи, че не са влезли вътре, за да преговарят, а за да поискат смяна в системата, като се даде право на обикновения човек и на всеки гражданин да участва във вземането на решения. По думите му на първо място е било обещано следващата седмица да бъде съставен такъв правилник, за да се изпълни гарантираното от Конституцията на България право на гражданско участие в управлението.
Албена Симеонова, земеделски производител, заяви, че е била поискана оставката на вътрешния министър Михаил Миков, заради случилото се на 14 януари и сблъсъците с полицията. Тя посочи, че са поискали пълната информация за това, кой е издал заповедта за полицейските действия и са поискали и отговорност за полицаите, които са превишили правомощията си. Тя заяви, че няма доволни от това управление и затова всички обществени организации настояват да бъдат въведени референдумите.
Протестът на площада пред НС ще продължи още пет дни. В събота той ще започне от 15.00 часа, за да може полицаите да проведат своя протестен митинг около градинската на МВР. Хората пред парламента заявиха, че подкрепят полицаите и ще бъдат с тях.
Служители на реда от цялата страна ще се съберат в събота, в 11 ч. пред централната сграда на МВР и градинката на храм "Свети Седмочисленици". Предвидено е 6 полицаи да представят на вътрешния министър Михаил Миков 6 свои искания, предаде БГНЕС. Те са свързани както с увеличаване на заплатите, така и със законодателни промени, засягащи работата на МВР.  dir.bg
 


Сходни връзки

Бити на протеста завеждат дела в Страсбург | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди