изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:39 EEST
Протестиращите: Не омекваме, няма да спрем    
Новини
Около 1000 протестиращи, предимно еколози, студенти, пенсионери, се събраха за чeтвърти пореден ден пред Народното събрание.


Те скандираха „Оставка“, „Смяна на системата! и „Референдум“, предаде БГНЕС. 3-часовият протестът бе огласяван и от революционни песни, а завърши с песента „Клетва“ на „Щурците“. Пред протестиращите пя певецът Васко Кръпката.
Протестиращите носеха лепенки с надписи „Серго, иди си!“ и със снимка на Путин с газов ореол. На паметника на цар Освободител те бяха опънали плакат с надпис „Срам ни е от Вас!“. Върху него европейското знаме бе нарисувано на черен фон. Няколко пъти по време на протеста звуча националния химн.
Протестиращите поискаха оставката на министъра на вътрешните работи Михаил Миков, предаде Ekip news. Според тях поведението на полицаите по време на протеста на 14 януари пред парламента е било престъпно и за това вътрешният министър трябва да се оттегли от поста си.
Протестиращите днес направиха списък със свидетелите на репресиите на 14 януари. Те запазиха минута мълчание в памет на починалия възрастен мъж в 4-то РПУ. Те твърдят, че на якето на починалия Методи Маринов е имало стикер с надпис "Серго, иди си". След едноминутното мълчание тълпата започна да скандира "Убийци" към сградата на парламента, предаде БТА.
Сред протестиращите бе и братът на убития в Студентския град студент Стоян Балтов - Борислав. Той призова хората към по-голяма активност.
От организаторите заявиха, че на вчерашната среща с политици не е имало преговори между двете страни. Срещата е била само да представят исканията си пред управляващите, уточниха организаторите на протеста. По думите им хората не са "омекнали" и няма да спрат с протестите си. Според организаторите, политиците трябва да започнат да се вслушват в думите на гражданите и техните искания.
Граждани и днес се оплакаха, че при идването си са били обискирани от полицаи. Организаторите заявиха, че ще поискат нови разговори с представителите на МВР за проверките на контролните пунктове преди влизането на площад „Народно събрание“, защото те ограничавали човешките права.
И днес студентите носиха карамфили за служителите на реда.
Организаторите призоваха повече хора да се съберат в предстоящите следващите дни протести и скандираха "Единство".  dir.bg
 


Сходни връзки

Протестиращите: Не омекваме, няма да спрем | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди