изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:07 EEST
Израел вдига блокадата, ако Хамас освободи войник    
По света Едностранното прекратяване на огъня в ивицата Газа, което беше обявено по-рано тази вечер от израелската армия, влезе в сила в 2:00 часа българско време, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Непосредствено след като Израел обяви, ще преустановява военните действия, представители на Хамас заявиха, че ще продължат съпротивата срещу израелската армия, докато тя не се изтегли от ивицата Газа. Говорител на израелските сили за отбрана заяви, че "Израел ще отвърне на всяко нападение срещу свои цивилни граждани или войници". В промеждутъка от време, след като израелският премиер Ехуд Олмерт обяви прекратяването на огъня, но преди то да влезе в сила, пет ракети с голям обсег се разбиха в покрайнините на израелския град Бершеба. Няма пострадали.
Израел изрази готовност да допусне много по-голямо количество хуманитарни помощи като хрнаа и лекарства за ивицата Газа, но няма да вдигне напълно блокадата, докато плененият израелски войник Гилад Шалит не бъде освободен, съобщи Ройтерс.
Премахването на израелската блокада е едно от условията, които поставя Хамас, за да прекрати бойните действия.  dir.bg
 


Сходни връзки

Израел вдига блокадата, ако Хамас освободи войник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди