изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:44 EEST
София не вижда края на газовата криза    
Новини
Независимо от успешно завършилите преговори между Русия и Украйна, министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров заяви, че не вижда края на газовата криза.


Ако се беше срутил някой блок в България, щяхме да получим до сега помощ и от Украйна, и от Русия, а какво стана сега, запита по "Хоризонт" министърът.
Той разкритикува Москва и Киев, че бавят решаването на спора помежду им.
Явно конфликтът между двете страни е политически и кризата вече става хуманитарна за някои от страни от Европа, включително и за България. Ние правим всичко възможно здравните, учебните и социалните заведения да не почувстват кризата, наложените ограничения са за предприятията, уточни министърът, цитиран от БГНЕС.
Първите ни срещи с гръцкия енергиен министър за доставка на газ от Гърция бяха в Брюксел, напомни Димитров. Вчера премиерът Станишев е говорил с министър-председателя на Гърция и реакцията е била моментална. Ние ще получаваме 2 млн. куб. м газ от Гърция и тя може да тръгне още днес, остава само да се разберем за цената, допълни Димитров. Количеството не е толкова малко – то е половината от това, което дневно се получава от Чирен, уточни той.
Очакват се резултати и от разговорите с министъра на енергетиката на Турция Гюнер. Идеята е през Босфора България да може да ползва газ чрез южната ни съседка от Иран и Азербайджан, съобщи Димитров.
Ако до 21 януари не се реши доставката с газ от Гърция, ще има още по-ограничителен режим (виж линка). Ако има, ще се запази сегашното ниво, посочи Димитров.  dir.bg
 


Сходни връзки

София не вижда края на газовата криза | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди