изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:01 EEST
Наш моден фотограф бил в самолета в р. Хъдзън    
Любопитно Наш моден фотограф е сред оцелелите 155 души, които се приводниха със самолет в р. Хъдзън в Ню Йорк. 32-годишният Николай Илиев е от Пловдив.

“Случи се чудо! Били са на косъм от смъртта“, разказа за “Стандарт“ майката д-р Добринка Добрева, цитирана от БЛИЦ. Пловдивчанката дори не е знаела за инцидента. Не чула и новините, защото по това време гледала друга програма по телевизията.
Ники й се обадил веднага, след като го извадили от реката. Видях, че ми се изписва някакъв американски номер, но не беше на Николай. Отсреща чух гласа му и се стъписах, каза Добрева.
Синът й се обадил от GSM-ма на един от спасителите. Набързо съобщил, че се е измъкнал жив след екшъна със самолета. Майката не разбрала за какво й говори и започнала да му съобщава новини от България.
Около минута й трябвало да разбере, че всъщност Николай е преживял кошмар. За краткото време, през което имали възможност да се чуят, той й обяснил, че отивал по работа в Лас Вегас. Бързал, а скоро нямало полет. Затова решил да пътува с прехвърляне и се качил на самолета за Шарлът.
“Малко след като излетяхме, се включиха говорителите и чухме гласа на пилота“, разказал той на майка си. По думите му командирът на машината обявил на пътниците да сложат коланите с думите “готвим се за много сериозно кацане“. След това “приводнил“ самолета в реката. Екипажът не дал да се разбере, че ще паднат и нямало паника. Всичко станало за три минути и чак като видели, че се насочват към водата, пасажерите разбрали, че това е катастрофа.
“Била съм в Ню Йорк и съм виждала река Хъдзън. Не мога да си обясня как пилотът е успял да кацне на толкова малко място между двата моста“, чуди се Добрева. Откакто научили за инцидента, с другия й син Виктор, който също е зъболекар като нея, са непрекъснато пред телевизора и в интернет, за да следят новините. От няколко дни нямат връзка с Николай. Телефонът му и лаптопът потънали в реката.
Николай е завършил кинопродуцентство в Университета по изкуствата в Ню Йорк. Сега работи като фотограф за модни издания в САЩ.
Благодарствено писмо до пилота спасител ще пише семейството на оцелелия в САЩ Ники Илиев. Търсим начин да изпратим посланието по пощата, каза майката д-р Добрева. Тя ще звъни до Американското посолство за съдействие в намирането на адреса. В писмото си пловдивчанката щяла да предаде и възхищението на всичките й близки и приятели от професионализма на авиатора. За мен той е герой, категорична е българката.

Eърбъс със 153 души на борда падна в река Хъдзън

 


Сходни връзки

Наш моден фотограф бил в самолета в р. Хъдзън | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди