изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:50 EEST
РУСКИЯТ ПАЗАР ЩЕ ОПРЕДЕЛИ УСПЕХА НА СЕЗОНА ЗА АЛБЕНА    
ТуризъмСпадът на западноевропейските пазари се очаква да е от 2 до 15 процента. Газовата криза също влияе на записванията от Русия


"Ще бъда доволен, ако "Албена" запази резултатите си от 2008 г., които не бяха добри за нас", каза вчера на пресконференция изпълнителният директор на туристическото дружество Красимир Станев. Той прогнозира спад на западноевропейските туристи с 2 до 15 процента, който няма да е катастрофален за "Албена". Голямата въпросителна засега остава руският пазар. Миналата година той отбеляза ръст и зае 18-процентен дял сред туристите в курорта. Факторите, които ще се отразят на туристите от Русия са визите, цените им и начина им на издаване. Стана ясно, че руските туроператори, които работят с България, имат проблеми с обслужването на зимните дестинации. Опасенията са, че изискването за преминаването на всички визи за България през визов център ще ги оскъпи. Затова К. Стане изрази надежда да се вземе такова решение, че визите за лятото да не се оскъпят, както е станало и за зимата. Газовата криза също предизвиква неясноти. Причината е, че разчетите на корпоративните клиенти на "Албена" в Русия са свързани с газа. В момента тези компании не вземат решения и това не дава възможност да се предвиди реалната ситуация. Сред основните корпоративни клиенти на "Албена" са "Соргут нефт и газ", и различни структури на "Газпром". Очакват се детски лагери, тъй като тази година в Русия се отбелязва година на младежта и семейството. 
Красимир Станев добави, че е наложително България да увеличи средствата си за реклама на туризма ни в чужбина. Той посочи, че бюджетите на конкуриращите ни държави за реклама вече достигат деветцифрени числа. Той съобщи, че тази седмица ще бъде подписан предварителен договор за продажбата на руски инвеститор на хотела на "Албена" в Швейцария "Маските".
Тази година за пръв път през зимата "Албена" не извърши сериозни инвестиции. "За пръв път дружеството ще работи без договор с МВР. В продължение на 40 години Албена е охранявана от полицейско управление, за които сме плащали до 500-600 хиляди лева годишно. Сега предлагаме на държавата да поеме тази си отговорност за опазване на реда в курорта", каза К. Станев. И посочи, че европейските държави имат държавна туристическа полиция. Крайно време е МВР да насочи средства за изпълнение на тези задължения, каза К. Станев. Той посочи, че са намалени и разходите, които ще се дават за противопожарната служба, но тя ще се запази. "Това са дейности на държавата, които тя трябва да довърши докрай", каза К. Станев.
 


Сходни връзки

РУСКИЯТ ПАЗАР ЩЕ ОПРЕДЕЛИ УСПЕХА НА СЕЗОНА ЗА АЛБЕНА | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
РУСКИЯТ ПАЗАР ЩЕ ОПРЕДЕЛИ УСПЕХА НА СЕЗОНА ЗА АЛБЕНА
Автор: Anonymous да 2009-01-19 @ 18:23 EET
Станев, нали щеше да водиш туристи от Китай? Кво става, до кога ще те чакаме?
РУСКИЯТ ПАЗАР ЩЕ ОПРЕДЕЛИ УСПЕХА НА СЕЗОНА ЗА АЛБЕНА
Автор: Anonymous да 2009-01-19 @ 19:50 EET
idiot ,stiga laga horata,kaji na koi si kurva i na koi dava6 mangizite,koito se zarabotvat ot albenskite robi
РУСКИЯТ ПАЗАР ЩЕ ОПРЕДЕЛИ УСПЕХА НА СЕЗОНА ЗА АЛБЕНА
Автор: Anonymous да 2009-01-20 @ 19:23 EET
Те руснаците са балами и не не виждат кво става в Албена!В сайта вече сме им писали НЕ ИДВАЙТЕ В АЛБЕНА.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди