изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:04 EEST
Информационен бюлетин на МВР от 19.01.2009    
Ред и сигурностСофия. Младеж, който станал случаен свидетел на кражба от църквата “Св. Спас” в село Кривина, успял да задържи извършителите на престъплението до идването на служители от Осмо РУМВР. На 15 януари около 20.30 часа 18-годишният жител на селото се прибирал към дома си, когато забелязал, че непознат мъж, натоварен с някакви вещи, изскача от прозореца на местната църква.

 

Младежът погледнал към двора и видял, че там около други струпани вещи стои жена. Веднага позвънил в полицията и докато те пристигнат, влязъл в двора и хванал 48-годишната В.Л. Служителите на реда пристигнали след секунди и заловили авера й 24-годишния В.Ц. Оказало се, че двамата вече били изнесли от църквата  евангелие, дървена икона и купел за светена вода. Материалите по случая веднага били докладвани на СРП и на задържаните е наложена мярка за неотклонение за 72 часа. В хода на оперативната работа криминалистите от Осмо РУМВР и колегите им от полицейски участък “Сердика” при Второ РУМВР установили, че двамата заловени са автори и на кражба от черквата “Св.Николай” в кв. “Бенковски”. Престъплението е извършено на 13 януари, а оттам изчезнали шест икони, купел за кръщаване, старинен свещник и 15 лева. Работата по случая продължава.

Монтана. Само за 24 часа криминалисти на РУМВР-Берковица разкриха  извършител на тежко криминално престъпление. През нощта на 17 януари  неизвестен мъж нахлул в дома на 81-годишна жителка на с. Замфирово, за нула време привел жертвата си в безпомощно състояние и я изнасилил. Възрастната жена е приета в болница със счупена ръка, а след получения сигнал служителите на реда започнали веднага работа по случая. Така по горещи следи те заловили 26-годишния М.Д. от София. Той е криминално проявен, задържан е за 24 часа в полицейския арест. Срещу него е повдигнато обвинение за изнасилване с причинена средна телесна повреда, с прокурорско постановление мярката за задържане е удължена на 72 часа. По случая в РУ МВР Берковица е образувано досъдебно производство.

В.Търново. На 16 януари по обяд в болница с различни травми по главата и тялото било прието 17-годишно момче. Пред полицаите то разказало, че предната вечер било нападнато от петима непознати на улица в Горна Оряховица. Те го повалили на земята, били го жестоко, съблекли и задигнали кожената му шуба, 60 евро и 20 лв., и мобилен телефон. Криминалистите започнали работа по случая и бързо попаднали в дирите на извършителите – Б.И. / 27 г./, Й.М. /25 г./, С.С. /20 г./, И.Б. /25 г./ и А.П./21 г./. Петимата са от Горна Оряховица, част от откраднатите вещи са открити при последвалото претърсване. Работата по документирането на престъплението продължава, по случая е заведено досъдебно производство.

Перник. Авторите на осем обира, извършени на територията на Трънско, са разкрити от служителите на реда. Установено е, че двамата братя Р.А. /27 г./ и М.А. /23 г./ и 28-годишният В.С. са успели да отмъкнат 150 лева, цигари и запалки от магазин за хранителни стоки в с. Ярловица. Престъплението е било извършено на 12 януари, три дни по-късно групата “атакувала” шест къщи в с. Долна Мелна. Мъжете са стари познайници на органите на реда, осъждани са неколкократно за кражби, хулигански прояви и заплахи. Изтърпявали са условни присъди и пробация, а Р.А. и в момента е в изпитателен срок по последната му наложена присъда. Задържани са в ареста на Окръжна следствена служба с мярка за неотклонение “задържане под стража”. Работата по образуваните досъдебни производства  продължава. 

Благоевград. Шофьор, блъснал пешеходка в Благоевград и избягал от местопроизшествието, издирват благоевградските полицаи. Пътното произшествие е станало вчера към 07.00 ч. на ул. “Св.Св. Кирил и Методий”. По първоначални данни водачът, който управлявал автомобил с неустановена за сега марка, не спрял на пешеходна пътека и блъснал пресичащата в момента 72-годишна жена. Пострадалата е настанена в болница с леки травми. По случая е образувано полицейско дознание. 

ОДП-София. Младеж,  опитал да защити майка си от баща-насилник, бил задържан с полицейска мярка за 24 часа в РУ-Правец, след като родителят починал в болницата. В събота, към 16.30 часа от спешна помощ в града сигнализирали в полицията за пациент, на когото лекарите оказали медицинска помощ след като установили, че Б.Ц. /44 г./ е с болки в гръдния кош и задух. След  прегледа, потърпевшият бил транспортиран последователно в ботевградската, а след това в болница в столицата, където бил настанен за лечение. През нощта пациентът починал. По данни на близките той е страдал от сърдечно заболяване, но системно злоупотребявал с алкохол. В хода на разследването е изясенно, че Б.Ц. не спрял да пие в продължение на три дни.  От три-четири години той тормозел физически и психически  съпругата си и жената се страхувала да остава без синовете си у дома, за да не стане за пореден път жертва на побой от негова страна. В събота около обяд пияният съпруг използвал случая, че е сама и започнал да я малтретира. През това време синът П.Ц. /23 г./ се прибрал и се втурнал да защитава майка си. Между него и бащата се разразила свада, която прераснала в побой. След известно време Б.Ц. се почувствал зле и семейството извикало  “Бърза помощ”.  Дежурна оперативна група извършила оглед на мястото на инцидента. С полицейска мярка за 24 часа в местното РУ на МВР бил задържан синът на починалия. Срещу него се води дознание по чл. 124 от НК. За случая е уведомена Софийска окръжна прокуратура.     

БПС. Трима пожарникари пострадаха при гасене на възпламенил се автомобил в Етрополе. Сигнал за инцидента е получен в противопожарната служба в 12.30 часа. На място огнеборците  погасили пламъците, възникнали  вероятно от техническа неизправност на газовата уредба на колата. Изяснено е,  че по-рано през деня по колата е правен ремонт, огънят е възникнал в гаража, където била паркирана колата. При погасяването на пожара леко са пострадали с изгаряния по ръцете началникът на противопожарното звено в Етрополе и двама пожарникари. Те са откарани към клиниката по изгаряния в Института “Пирогов. Автомобилът е унищожен, продължава работата за изясняване на инцидента. Няма други пострадали.

 


Сходни връзки

Информационен бюлетин на МВР от 19.01.2009 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди