изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:40 EEST
100 000 ЛЕВА ЗАГУБИ ДОСЕГА ОБЩИНА ДОБРИЧ ОТ ГАЗОВАТА КРИЗА    
Новини Според кмета Детелина Николова, Общинският съвет с декларация трябва да иска от правителството компенсации за загубите от газовата криза

До момента загубите на община Добрич от газовата криза възлизат на около сто хиляди лева, съобщи за НДТ зам.-кметът Иван Колев. Това сочат данните от въведената система за наблюдение на допълнителните разходи. Според нея, всички общински звена ежедневно подават информация в кметството за непредвидените разходи в резултат на кризата. Вчера кметът Детелина Николова изчисли, че средно на ден загубите за общината са над 10 000 лева. 

Община Добрич е от най-засегнатите от газовата криза, тъй като всички общински сгради са газифицирани. Добрич е единственият град у нас с толкова абонати на газ – около 2700 битови и около 400 промишлени.

Допълнителните разходи на общината във връзка с газовата криза са направени за доставяне на оборудване за детски градини, за да могат да се отопляват и с течно гориво. Предвижда се такава възможност да имат всички 17 забавачници. 

Два–три пъти  са завишени разходите за енергия, тъй като течното гориво е в пъти по-скъпо от газа. Намерението на общината е да се търсят компенсации за претърпените от кризата загуби. Както НДТ вече писа, тя разполага с фонд от 122 000 лева за преодоляване на бедствия и аварии, предоставени от Министерството на извънредните ситуации през 2008 г. Те могат да се използват за компенсации, ако правителството обяви официално ситуацията с газа като кризисна. Независимо, че всички – и медии, и политици говорят за криза, такава не бе обявена официално, посочи Д. Николова. И напомни, че в условия на криза всички средства, които са изразходвани допълнително, се поемат от държавния бюджет и се изплащат компенсации. Логично е след приключване на кризата, да се изчислят загубите и на публичния сектор и той също да иска компенсации, както и бизнесът, посочи Д. Николова. Но, подчерта, че в момента никой в държавата не събира информация за загубите на публичния сектор. Д. Николова увери, че общината ще подкрепи бизнеса на Добрич при исканията му за получаване на компенсации от държавния бюджет.

Общинският съвет в Добрич трябва декларативно да се обърне към правителството за покриване на част от загубите ни, след като те станат ясни, каза Д. Николова. НДТ

 


Сходни връзки

100 000 ЛЕВА ЗАГУБИ ДОСЕГА ОБЩИНА ДОБРИЧ ОТ ГАЗОВАТА КРИЗА | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
100 000 ЛЕВА ЗАГУБИ ДОСЕГА ОБЩИНА ДОБРИЧ ОТ ГАЗОВАТА КРИЗА
Автор: Anonymous да 2009-01-20 @ 08:43 EET
кметице огледай си хората които те избраха. Не може да се събарят сгради в Добрич и кметицата да не вземе отношение по въпроса. Да започваме да събаряме наред да видим какво ще остане от този град. младен матеев да не се прави на благодетел, ами вземете го поразследвайте и го вкарайте в затвора.
100 000 ЛЕВА ЗАГУБИ ДОСЕГА ОБЩИНА ДОБРИЧ ОТ ГАЗОВАТА КРИЗА
Автор: Anonymous да 2009-01-20 @ 19:14 EET
ами те в тая партия или ченгета или мутри
100 000 ЛЕВА ЗАГУБИ ДОСЕГА ОБЩИНА ДОБРИЧ ОТ ГАЗОВАТА КРИЗА
Автор: Anonymous да 2009-01-20 @ 20:31 EET
Този "СТРОИТЕЛ" матеев СЕ ОПИТА да УБИЕ ХОРА ,ЗА  всеобща радост  на ГРАД ДОБРИЧ не успя,иначе щяха да ни пишат и показват по цяла ЕВРОПА.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди