изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:42 EEST
Мария Капон: Ходът ПП „Атака” да напусне НС е част от лицемерието в политиката    
Политика Смолян. Ходът ПП „Атака” да напусне Народното събрание е част от лицемерието в политиката, което наблюдаваме през последните 20 години на демокрацията. Това каза в интервю за радио „Фокус” – Смолян председателят на Единна народна партия /ЕНП/ Мария Капон.

Тя посочи, че Коалиция „Атака”, както се именуваше партията по-рано, е била първата партия, която е приложила „политическо инженерство” и е изгонила мандатоносителите от парламентарната си група, след което е сформирана партия „Атака”. „В момента те не напускат парламента със заявления, както стана ясно, а единствено няма да присъстват на заседанията, което означава че ще получават повече от 2/3 от заплатите си и субсидията от страна на държавата, коментира независимият депутат. Мария Капон съобщи, че съгласно разпоредбите на новия Закон за политическите партии субсидията на всеки един народен представител всеки месец е 15 000 лв. Капон изчисли, че партия „Атака” ще получава около 90 000 лв.от всеки български данъкоплатец, за да обикаля страната и да не изпълнява ангажиментите си. „Колкото и време да трае това правителство и парламент, всеки ден ние имаме възможност да защитаваме и от парламентарната трибуна исканията на младите хора, които протестират отвън. Те искат промяна на избирателния кодекс. Искат да гласуват за хора, които да носят лична отговорност, искат мажоритарни избори. Тези избори няма как да станат като само обикаляш страната, а тогава, когато реално участваш и гласът ти помага затова, каза Мария Капон. Тя посочи, че на опозицията ще са нужни гласовете на всеки депутат, за да може да се прокара мажоритарен вот в избирателния закон. „За мен действията на „Атака”, освен че са лицемерни, са и безотговорни”, каза лидерът на ЕНП.
Здравко БЕШЕНДЖИЕВ
 


Сходни връзки

Мария Капон: Ходът ПП „Атака” да напусне НС е част от лицемерието в политиката | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди