изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:47 EEST
ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ОЦЕНИ ВИСОКО ПРОЕКТ НА ФСГ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"    
Образование"Музиката в учебния час" е сред шестте полуфиналисти, след надпревара със 145 проекта от 29 държави

Проект на Финансово-стопанската гимназия "Васил Левски" в Добрич е получил висока оценка от Европейската комисия. Става дума за проекта по програмата "еTwinning" - "Музиката в учебния час", по който преподаватели и ученици от гимназията работят съвместно с партньори от Белгия и Гърция. Висока оценка са дали също Изпълнителната агенция към ЕК и  Централното звено за координация по програмата еTwinning.
Програмата "еTwinning" е част от "Коменски" и прави възможна работата по европейски проекти  във виртуалното пространство. В настоящия момент eTwinning обединява преподаватели и ученици от 29 европейски страни в над 5100 съвместни проекта. Всяка година най-добрите от тях се състезават за Годишните Eвропейски награди в пет категории. Общият брой на кандидатстващите надвишава 800.
В пряка конкуренция със 145 международни проекта, достигнали до европейската класация, работата на добричките деца е забелязана и оценена много високо. Проектът е сред шестте номинирани за първите две места в категорията при учениците от 16 до 19 години.  Същият проект през април миналата година е отличен с Национален знак за качество, а през юли получава и Европейски знак за качество.
"Музиката в учебния час" достига до годишните награди на програмата след селекция в Националния център за развитие на човешките ресурси, където е обявен за един от най-добрите български еTwinning-проекти за 2008 година.  Дали добричките ученици ще спечелят някоя от големите награди ще стане ясно на Годишната конференция на eTwinning през февруари в Прага. Затам ще пътува Светлана Върбанова, преподавател в гимназията и координатор на проекта от българска страна. В момента, заедно със своите ученици, тя подготвя малък филм с послание на добричките деца към присъстващите на конференцията.
Добричко училище за втори път е номинирано за Европейските награди по програмата " eTwinning" . През 2007 Езикова гимназия бе сред фаворитите с проекта "Българска антология".

 


Сходни връзки

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ОЦЕНИ ВИСОКО ПРОЕКТ НА ФСГ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди