изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:10 EEST
ЛЕКОАТЛЕТИ ОТ БАЛЧИК СЕ ПРИЦЕЛИХА В СВЕТОВНИ И ЕВРОПЕЙСКИ ПЪРВЕНСТВА    
Спорт

Двама състезатели на “Черно море 2005” – Балчик, се готвят да участват на големи първенства по лека атлетика, научи НДТ от треньорът на клуба от Белия град Андриян Андреев.



Балканският шампион за миналата година Здравко Димитров си е поставил задачата да защити титлата в хвърлянето на чук при юношите старша възраст, както и да участва в Европейския шампионат. За целта трябва да покрие норматив от 71 метра. Миналото лято той прати уреда на 62 метра и постави рекорд на България. Ако успее да се доближи до норматива, то федерацията най-вероятно ще го прати да представя страната ни на големия спортен форум.

Анастас Папазов се е прицелил в участие в световна купа за юноши младша възраст и световно първенство. Освен на чук, той участва и на диск.

В същото време се разбра, че разширеният национален отбор по лека атлетика започна от вчера 30-дневен централизиран лагер в София, съобщават от родната федерация. Най-добрите български атлети ще се подготвят на разноски на БФЛА в зала „Фестивална”. Лагерът ще излъчи националите, които ще представят страната ни на Балканиадата в зала, която ще се проведе в Атина на 21 февруари.

Състезанието в гръцката столица ще е последна квалификация за определяна на българския отбор за участие в Европейското първенство в зала, което ще се проведе от 6-8 март 2009 г. в Торино (Италия). НДТ

 


Сходни връзки

ЛЕКОАТЛЕТИ ОТ БАЛЧИК СЕ ПРИЦЕЛИХА В СВЕТОВНИ И ЕВРОПЕЙСКИ ПЪРВЕНСТВА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЛЕКОАТЛЕТИ ОТ БАЛЧИК СЕ ПРИЦЕЛИХА В СВЕТОВНИ И ЕВРОПЕЙСКИ ПЪРВЕНСТВА
Автор: Anonymous да 2009-01-20 @ 20:03 EET
Браво на Здравко и Наско.
Дано да се представят добре.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди