изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:40 EEST
Влезе в сила присъдата на румънски съд спрямо добричлия    
Ред и сигурностНа 14.01.2009 г. влезе в сила решението, с което Добричкият окръжен съд признава присъдата на съда на румънския град Мангалия срещу 51-годишния добричлия Панчо Д. П. Той ще изтърпи наказание условно „лишаване от свобода” за  срок от 3 години с 5 години изпитателен срок, считано от 31.07.2007 г. - датата на влизане в сила на присъдата на румънския съд.

 Панчо трябва да се подчини и на четири мерки за надзор: да се явява тримесечно пред полицейските органи, да съобщава за всяка промяна на местоживеене и на работно място, да предоставя данни за своята издръжка.

Румънският съд е признал Панчо за виновен, че е нарушил правилата за движение по пътищата и е  причинил смъртта на 62-годишен български гражданин. Съдът в Мангалия е осъдил добричлията на 3 години затвор, като е прекратил изпълнението „под надзор” за срок от 5 години и е постанови четири мерки „за надзор” / подобно на наказанието „пробация”, предвидено в Наказателния кодекс на Република България/.

Панчо трябва да плати солидарно със застрахователна компания „Асиром СА” – Букурещ,  8 хил. леи обезщетение на наследника на починалия и 1000 леи съдебни разноски на румънската държава.

Пресцентърът на Добричкия окръжен съд припомня, че на 08.07.2005 г. сутринта двамата българи са влезли в Румъния през граничен пункт Негру вода с мотоциклет KAWASAKI. Употребили алкохол в Мангалия и след обед тръгнали обратно с намерение да се приберат в България. На излизане от с. Коту-въи преди ГКПП Негру Вода, Панчо е  изгубил контрол върху превозното средство и се блъснал в крайпътно дърво. При удара спътникът му е изхвърлен на разстояние и от получените наранявания почива на място. Кръвната проба на Панчо е показала алкохолно ниво 2,15 gr%0.

Подсъдимият е български гражданин, има средно образование, женен е с деца, работещ и неосъждан.

 

21.01.2009 година                      Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Влезе в сила присъдата на румънски съд спрямо добричлия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди