изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:07 EEST
ОБЩИНИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ПРОЕКТИ ЗА ВОДНИЯ СЕКТОР    
НовиниНеяснотите около финансирането на проекти във водния сектор ще накарат общините да се отдръпнат и активността при усвояването на европейски фондове да спадне.

Това коментира вчера кметът на Добрич Детелина Николова по повод участието си през миналата седмица в среща с вицепремиера Меглена Плугчиева и ресорни министри във връзка с реализирането на проекти. В срещата са участвали и представители на други общини.
Д. Николова посочи, че има много неясноти и неуредици във връзка с проектите за водоснабдителните дружества. Сред тях е и ДДС, което "изяжда" част от средствата по проекта, които след това не се възстановяват от държавата, както е за други проекти. Общините са настояли и за съфинансиране на проектите от държавата, за да се ограничи допълнителната тежест за гражданите в размера на цената на услугата.
"Подават се проекти, но на никой не му е ясно какво ще се случи в водоснабдителните дружества след приемането на закона за ВиК", коментира Д. Николова. Общините настояват до края на януари да има ясни правила за финансиране на проекти във водния сектор.
На срещата е обсъждано и кредитирането на общините за реализиране на проекти по оперативни програми от фонд ФЛАГ. Оказва се, че малки общини като Крушари няма да плащат лихви по кредитите, общини като Добрич ще плащат 50 на сто от лихвите, а такива като Балчик и други общини, които реализират сериозни приходи, ще си плащат на 100 процента лихвите, които засега се предвижда да са 7 %.
 


Сходни връзки

ОБЩИНИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ПРОЕКТИ ЗА ВОДНИЯ СЕКТОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди