изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:45 EEST
В БАЛЧИК ВЪЗСТАНОВЯВАТ ДВОРЕЦА ОТ ТОРИЧЕЛО    
НовиниНяколко са обектите, които ръководството на държавния културен институт "Двореца" в Балчик, има намерение да реализира през следващите месеци, съобщи директорът му Тошко Гяуров.

 Предвижда се окончателно да завърши ремонтът на парка и вилите. Друга идея на ръководството на института е да се възстанови манастира на кралица Мария. Той е изграден през 1935-1936 г. - като копие на манастира от град Торичело, до Венеция, където е погребан Атила. Манастирът е бил част от цялостната композиция в двореца на кралица Мария. Той е разрушен от свлачище през 1955 г. Има запазени негови снимки, на които ще се разчита за възстановяването му. В Балчик има и точно копие на кладенчето в двора на манастира в Туричело. Ръководството на "Двореца" е открило в румънските архиви схемите на манастира. Той ще е на площ от около 200 кв. м и ще има чисто декоративна функция. Необходимата инвестиция е от порядъка на 150 000 лева. Както и другите обекти в "Двореца", той също ще се използва за туризъм. Тепърва предстои да се направят постъпки за реализирането на проекта пред Националния институт по паметниците на културата, пред Министерството на културата.
 


Сходни връзки

В БАЛЧИК ВЪЗСТАНОВЯВАТ ДВОРЕЦА ОТ ТОРИЧЕЛО | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В БАЛЧИК ВЪЗСТАНОВЯВАТ ДВОРЕЦА ОТ ТОРИЧЕЛО
Автор: Anonymous да 2009-01-21 @ 20:13 EET
Чудесно!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди