изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:10 EEST
ПИШАТ МОНОГРАФИЯ ЗА ГОЛЕМИЯ ЗАХАРИ МЕДНИКАРОВ    
КултураИнициативен комитет в момента събира средства за издаването на книгата. Нужни са 10 000 лева

Предстои да бъде издадена монография за Маестро Захари Медникаров. Идеята е на неговата съпруга Фани Медникарова, по повод 85-ата годишнина от рождението на големия български диригент, основател и дългогодишен ръководител на Детския хор на Добрич. Книгата ще бъде написана от музиколога Александър Абаджиев, автор на над 60 монографии за изтъкнати български културни дейци. Създаден е инициативен комитет, ангажиран със събирането на средствата за издаването на монографията. Нужни са около 10 000 лева, каза на пресконференция вчера Екатерина Димова бивша възпитаничка на ръководения от Маестрото състав. Идеята е монографията да излезе през месец юни, когато се провежда хоровият фестивал на името на Захари Медникаров.
Екатерина Димова и Ани Йосифова - също бивша възпитаничка на Маестрото, говорят за него и съпругата му Фани с огромно уважение и респект. Самият Захари Медникаров е музикант от международна величина. Бил е в журито на редица конкурси в Италия, Гърция, Германия, Румъния. Над 8 000 са изпълнителите минали през Детския хор от неговото създаването досега, сподели г-жа Медникарова. "Съставът бе емблема на Добрич. Децата прославиха нашия град. Изнасяли са концерти в почти цяла Европа, във Венецуела, Египет, Япония... Винаги при много голям успех" - разказа Фани Медникарова. По нейните думи, община Добрич има идеята да превърне канцеларията на Маестрото в музей.
Разкрити са и сметки, в които се набират средства за издаването на монографията:
BG 51UNCR 70004512763326, в лева
BG 87UNCR 70004512764327, в евро
 


Сходни връзки

ПИШАТ МОНОГРАФИЯ ЗА ГОЛЕМИЯ ЗАХАРИ МЕДНИКАРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди