изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:40 EEST
Умрелият арестант и Джиджи били в една банда?    
Ред и сигурност
Починалият след тест с детектор на лъжата в МВР Пламен Куцаров и убитият тази нощ в столичния квартал „Люлин” Йордан Цонков– Джиджи, са участници в група, отвлякла бизнесмен с прякор Цигането.


Убийството на Цонков е следствие на ареста на Куцаров и представлява разчистване на преките извършители. Това сочат данните на разследващия отвличането и смъртта на Куцаров екип, съобщи Дарик, като се позова на източници от разследването.
Градският прокурор на София Николай Кокинов съобщи, че е образувано досъдебно производство, което ще установява дали смъртта на Куцаров е насилствена. Кокинов потвърди, че за смъртта на Куцаров се проверява и отстраненото ръководство на Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност”.
„Коректно е докато се извършва проверка, да ги отстранят. Прокурорът още през нощта отиде и заедно със следовател направи оглед на трупа. Чакам да излязат резултатите от медицинската експертиза. Той е заведен в Института по психология и на връщане от там умира. Наблюдаващият прокурор още вчера следобед ми каза, че е силно притеснено лице. Самият Куцаров е заявил, че употребява наркотици”, разказа Кокинов.
По източници на Дарик данните на разследващия екип сочат, че починалият Куцаров е един от участниците в отвличането на Цигането. Разпоредената от прокуратурата фоноскопска експертиза сочи, че неговият глас е водил преговорите за отвличането. От Института по психология на МВР са съобщили, че той не е издържал проверката с детектора на лъжата и даже знае къде е трупът на отвлечения бизнесмен.
Разследващият екип също смята, че отвлеченият бизнесмен е убит, тъй като за него е платен откуп, а вече повече от месец той не се връща в дома си. В момента, когато е починал, полицаите са водили Куцаров в Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност”, за да му бъде повдигнато обвинение за отвличането.
Смята се, че убитият Джиджи е друг от преките извършители на отвличането, и че някой разчиства всички участници в престъплението след ареста на Пламен Куцаров.  dir.bg
 


Сходни връзки

Умрелият арестант и Джиджи били в една банда? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди