изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:40 EEST
ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕДНОПОСОЧНИ УЛИЦИ РАЗБУНИ ДУХОВЕТЕ    
НовиниПървата среща за представяне и обсъждане на Проекта за Генерален план за организацията на движението в Централна градска част се проведе днес. Присъства кметът Детелина Николова, в срещата участваха представители на фирми на превозвачи, таксиметрови фирми и граждани. Предложението на Община град Добрич беше представено от зам.-кмета арх. Пламен Ганчев.

Той запозна присъстващите с основните акценти в предстоящите изменения в схемата на движение и паркиране в града. Целта е облекчаване на  трафика и намаляване на конфликтни ситуации по най-натоварените улици и булеварди. Арх. Ганчев посочи, че в района,  който новият план обхваща, живее над една четвърт от населението на Добрич. Само в централна градска част живеят 23 000 души. Тук е съсредоточено административното управление, обектите на културата, много образователни обекти, социалният сервиз. Освен това всеки ден централната зона на града се натоварва допълнително с повече от 3 000 до 3500 души, като голяма част от тях ползват и личните си автомобили. Паркоместата са около 4 000 паркоместа. Вече е определена фирмата, която ще изгражда подземен и надземен паркинг зад блок “Пирин”. Предстои такива да бъдат определени и за други две паракотелни в центърана Добрич. Арх. Ганчев посочи, че проектът включва изменения в посоката на движение по някои от улиците, регулиране на местата за паркиране и монтиране и включване на нови светофарни уредби. „След въвеждането на новите елементи в организацията на движението в централна градска част, основната ни задача ще бъде засилване на контрола върху спазването им”, подчерта кметът Детелина Николова и апелира към повече ползване на обществен транспорт и велосипеди. Стана ясно, че ще бъде направен опит и за реализиране на миникръгово движение, каквато е практиката в много държави,  в района на ул. “Отец Паисий”.

Най-много коментари от присъстващите имаше във връзка с предложението част от улица “Отец Паисий” – от пазара до Финансовата гимназия да бъде еднопосочна. Участници в обсъждането предложиха за не се допуска паркиране на автомобили там, а улицата да остане двупосочна, за да не се затрудняват гражданите, които живеят там. Посочено бе, че улицата се е превърнала в автокъща, където се оставят автомобили с надписи “продава се”. Поискано бе да се въведе режим, забраняващ паркирането там. Участници в обсъждането предложиха да се премахнат паркираните автомобили в района на болницата, вместо да се определи еднопосочно движение по участъка от ул. “Панайот Хитов”, а друга част от движението да се поеме от ул. “Даскал Димитър Попов”, тъй като там се намира детска градина.

Присъстващите направиха предложения за забрана за паркиране на улиците на коли, които се предлагат за продажба, въвеждане на сутрешен и следобеден режим на работа на светофарите, обособяване на паркинг в района на МБАЛ – Добрич и др. Поискано бе налагането на по-високи глоби за нарушения и неправилно паркиране, както и осигуряване на велоалеи, но не с туристическа насоченост, а в рамките на транспортната схема.

Проектът за Генерален план за организацията на движението в централна градска част е публикуван на официалната страница на Община Добрич www.dobrich.bg в секция “Новини” и може да бъде разгледан от всички потребители на общинския сайт. Всички желаещи да се запознаят с проекта на хартиен носител могат да го направят всеки ден от 19–ти до 23–ти януари в Центъра за услуги и информация на гражданите на работно място 7. 

Гражданите, които имат предложения за промени, могат да ги представят в писмен вид в деловодството на Центъра за услуги и информация или на email r_koleva@dobrich.bg. НДТ

 


Сходни връзки

ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕДНОПОСОЧНИ УЛИЦИ РАЗБУНИ ДУХОВЕТЕ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕДНОПОСОЧНИ УЛИЦИ РАЗБУНИ ДУХОВЕТЕ
Автор: Anonymous да 2009-01-23 @ 00:31 EET

Абе какви велосипеди бе? В този кален и мръсен град, след 1 км с велосипед  ще заприличаш на нищо. Въвеждайте видеоконтрол и глоби като в Лондон. Като нямате пари за видеосистема, пуснете 10 полицаи с фотоапарати и глобявайте наред без улични разправии. Като се насаберат глоби за 4-5 хиляди лева им вземете колите и проблемът ще се реши.

ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕДНОПОСОЧНИ УЛИЦИ РАЗБУНИ ДУХОВЕТЕ
Автор: Anonymous да 2009-01-23 @ 08:11 EET
ПОДКРЕПЯМ ПРЕЖДЕ ГОВОРИЩИЯ. ВИЖТЕ ВАРНА МОЖЕ ДА ИМА ЗАДРЪСТВАНИЯ, НО НЯМА ИДИОТИ ПО УЛИЦИТЕ КАЧЕНИ В АВТОМОБИЛИ.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди