изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:06 EEST
Първанов: Сигурно съм поомръзнал на хората    
Новини Сигурно съм поомръзнал на хората - седем година на върха при един 20-годишен преход, толкова динамичен, с толкова много изхабени авторитети – нормално е и на мен да ме трупат негативи. Това казва пред в. „Труд“ президентът Георги Първанов в отговор на въпрос как ще коментира толкова много нападки срещу него, съобщи БГНЕС.

"Има и друго – за тези години по силата на много обстоятелства, хора от моя екип заеха възлови места в държавата. Това навярно притеснява някого – абсолютно без основание. Защото никога онези, които са продукт на моята школа, условно казано, не са работили в тесния смисъл на думата за мен, а за общонационалната кауза и професионалните си виждания. Това не са атаки за политика. Искам, чакам някой да спори с мен за политика! Нямам намерение да отговарям на дребни закачки за хобито ми или за неща, които нямат абсолютно никакво основание. Твърде много клюки и измислици... Но някои хора така си вадят хляба", заявява още държавният глава. Според него трябва да е ясно кой с какво е влязъл в политиката и с какво излиза. Сериозен грях на партиите е, че не бързат законите за собствено им финансиране, смята Първанов.
Той заявява още, че няма по-подходящ момент от отварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй“, защото става дума за наслагване на кризи.
"Не само въпросът за преодоляване на последиците от кризата с газа, където щетите са, по скромни изчисления, около 190 млн. лева. Икономическата криза ни удря в редица сектори. А член 36 от Договора за присъединяване предвижда точно това: солидарност на ЕС със страните членки по отношение на кризи в отделни сектори. А нашите са в повече от един сектор. Така че основанието е много сериозно”, изтъква още Първанов, цитиран от БЛИЦ.
Той коментира и обвиненията, че има договореност с енергийния бос Христо Ковачки за АЕЦ “Козлодуй”. Бизнесменът организира митинг за отварянето на двата блока.
“Какво отношение има Ковачки към темата за АЕЦ “Козлодуй? В подкрепа на каузата за АЕЦ “Козлодуй” има организирани десетки митинги. Могат да ми приписват каквото и да е, това е моята изстрадана и обоснована позиция и твърдя, че съм един от онези, които най-аргументирано са я представили. Ако споменаването на разни имена помага на някой да направи по-лесна за отстояване своята позиция, това не ме интересува”, категоричен е обаче Първанов.
Той смята, че част от нападките срещу него са от политическа ревност.
“Част от ударите идват от сивия сектор, който не иска стабилност, за разлика от националноотговорния бизнес. А президентската институция беше олицетворение на стабилността за тези седем години. Естествено, има и “приятелски огън. Имало е, но държа да подчертая, на този етап имаме много активен диалог с институциите”, заявява още Георги Първанов. dir.bg
 


Сходни връзки

Първанов: Сигурно съм поомръзнал на хората | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди