изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:44 EEST
Добричкия окръжен съд преразпита свитедели на опит за убийство, които промениха показанията си    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд разпита за втори път двама пострадали и един свидетел, по делото срещу братята Кемал и Реджеб Вели. 27-годишният Кемал е обвинен в опит за убийство на двама мъже от тервелското село Орляк, а 29-годишният Реджеб в грубо нарушение на обществения ред. Съдът изслуша обясненията на ключовия свидетел Петко Петков и гражданските ищци Гюнал Рамадан и Незиф Мемиш.

 Те се отказаха от показанията, дадени от тях пред Добричкия окръжен съд на 21.06.2007 г. и повториха тези, дадени пред следовател. Рамадан и Петков поискаха да променят своята версия на заседание по делото през май 2008 г., когато заявиха, че същата пролет са получили 140 лв. и заплахи от Кемал Вели и баща му Ешреф Вели, за да променят показанията си. Те били отвлечени през април 2008 г. с микробус, за да им въздействат.

            Съдът отложи делото за 26.03.2009 г., когато трябва да бъдат призовани отново неявилите се 7 свидетели. Трима от тях са изключително важни за изясняване на обективната истина, тъй като са очевидци на инцидента. Те обаче пребивават в чужбина, затова Добричкият окръжен съд разпореди, да бъде събрана информация от близките им, дали има вероятност да се приберат в България.  

   Братята Вели притежават двойно българско и турско гражданство и се водят с постоянен адрес в с. Вълнари, Шуменска област. На 13.11. 2006 г . около обяд те отишли заедно със свои познати в тервелското с. Зърнево, за да отмъстят на Незиф Мемиш за побой, нанесен на баща им. Според обвинителния акт Мемиш излизал от колата си, когато Реджеб Вели застанал пред нея, а брат му Кемал до вратата, двамата с насочени пистолети. Докато четиримата се карали от заведението излезли свидетелите Рамадан и Петков. Кемал Вели ги заплашил да не излизат и натиснал два пъти спусъка с насочен към тях пистолет. Изстрел не бил произведен, затова Кемал Вели заредил пистолета, отново се прицелил и стрелял като улучил Гюнал Рамадан. След това насочил пистолета в Мемиш и стрелял. След раняването му Мемиш успял да запали автомобила и потеглил.  

 

23.01.2009 година                      Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкия окръжен съд преразпита свитедели на опит за убийство, които промениха показанията си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди