изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:12 EEST
ДКЦ I ПОЛУЧИ ПРАВО ДА ИЗПИТВА ЛЕКАРСТВА    
ЗдравеДиагностично-консултативен център I в Добрич получи правото да прави клинични изпитвания и проучвания на лекарства, съобщи за НДТ управителят на лечебното заведение д-р Велина Комарева.

Тя обясни, че малко преди нова година центърът е кандидатствал пред Агенцията по лекарствени средства за утвърждаване на местната Комисия по етика. Именно това е изискването дадено лечебно заведение да има правото да изпитва лекарства. Преди дни директорът на Агенцията по лекарствата д-р Емил Христов е утвърдил Комисията по етика на ДКЦ I и тя вече е качена в сайта на агенцията. Веднага една фармацевтична фирма прояви интерес и ще изпрати оферта за клинични изпитвания, каза д-р Комарева.
Тези клинични изпитвания са желана и търсена дейност от страна на лечебните заведения, каза управителят на центъра. Д-р Комарева посочи, че те носят научни медицински ползи за лекарите, които участват в тях, но и чисто терапевтични ползи за пациентите. Съществен момент са и финансовите ресурси за лечебните заведения, които по линия на тези етични комисии. Д-р Комарева съобщи, че Комисията по етика на ДКЦ I е петчленна и е оглавявана от д-р Дияна Арабаджиева.
Диагностично-консултативен център I и първият медицински център в Добрич, който придобива правото да извършва клинични изпитвания и проучвания на лекарства, каза д-р Комарева. Тя обясни, че до м. г. такива изпитвания са имали право да провеждат само болничните заведения. НДТ 
 


Сходни връзки

ДКЦ I ПОЛУЧИ ПРАВО ДА ИЗПИТВА ЛЕКАРСТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди