изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:10 EEST
Започва блокада и на македонската граница    
Новини
В МВР е получена е информация от гръцките гранични власти, че ГКПП-та на гръцко-македонската граница от днес също ще бъдат затваряни, но с режим – 3 часа отворени, 3 часа затворени.


Очаква се днес гръцките фермери, които протестират от няколко дни, да затворят и последното ГКПП на българо-гръцката граница, което не беше блокирано - ГКПП- Капитан Петко войвода, съобщи началникът на Регионалната гранична служба в Смолян комисар Тодор Георгиев, цитиран от БТА. Предупреждението от гръцка страна е било, че пропусканета на автомобили трябва да спре в 13,30 часа, но в 15 ч. това все още беше възможно, уточни Георгиев.
Така, единствената възможност да се пътува към Гърция и обратно, ще остане Македония. В последните дни трафикът на автомобили минаваше през ГКПП–Златарево на българо-македонската граница. Ако и там обаче започне блокада, придвижването към Гърция и обратно ще стане почти невъзможно. Товарните автомобили, използващи този маршрут, трябва да бъдат снабдени с необходимите документи за преминаване през външна граница на ЕС, припомнят от МВР. Гражданите на Европейския съюз могат да пътуват с лични карти през Македония.
От вътрешното ведомство уточниха, че тази нощ служители на Гранична полиция на ГКПП-Кулата са убедили след продължителни разговори протестиращите фермери да пропуснат над 200 автомобила - предимно леки коли и автобуси. В момента на пункта има опашка от около 250 тира, няма чакащи коли и рейсове. На ГКПП– Илинден, който също е затворен, няма чакащи автомобили. И на двата гранични пункта пропускат пешеходци.
Не е спряна работата на железопътните гранични контролно-пропускателни пунктове между България и Гърция.
Българското Министерство на външните работи е уведомило Посолството на Гърция в София, че обръща внимание на продължаващите протести на гръцки фермери единствено на границата с България, съобщи пред "Фокус" говорителят на Външно министерство Драговест Горанов, който подчерта, че граничните пунктове на Гърция с останалите й съседки са незасегнати от стачките на фермерите. От МВнР са констатирали пред гръцкото посолство, че продължаващите протести на земеделските стопани в южната ни съседка се отразяват неблагоприятно на имиджа на Гърция в страната ни. dir.bg
 


Сходни връзки

Започва блокада и на македонската граница | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди