изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:44 EEST
Комисар Тодор Георгиев: Ситуацията по границите на Гърция с Турция и Македония също се усложнява    
Ред и сигурностНай-тежка е обстановката на ГКПП Кулата. Там няма промяна в ситуацията. Колоната от превозни средства е много голяма. ТИР-овете са над 250. Сред блокираните на границата хора се усеща изнервеност. Това каза пред Агенция “Фокус” директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Смолян комисар Тодор Георгиев.

„Хората не ни създават проблеми. Разбират ни. Разбират, че проблемът не е в нас. Но като цяло се чувства, че са поизнервени”, обясни комисар Георгиев. Снощи между 23.00 и 01.00 часа е осъществено пропускане на ГКПП Кулата, при което са успели да преминат автобусите и леките автомобили в посока Гърция.
На ГКПП Илинден няма никакъв проблем и опашки от превозни средства. В часовете между 15.00 и 16.30 часа на този граничен пункт е проведена акция, съвместно с гръцката страна, при която са преминали колите и от двете страни на пунктовете. Пунктът е затворен, но няма чакащи, обясни комисар Георгиев. По думите му това не е възможно на този етап да се реализира и на ГКПП Кулата-Промахон. Преди малко комисар Георгиев е провел разговор с директора на Дирекцията на полицията в Серес, на когото е предложил да се осъществи подобна акция за преминаването на превозните средства и на Кулата-Промахон. Това обаче не можело да се реализира, тъй като протестиращите на пункта били непреклонни и отказват категорично да освободят движението за известно време. „Разбрахме се да продължим в тази насока. Дано да успеем да направим нещо”, добави комисар Георгиев.
Обстановката като цяло се усложнява, бе категоричен директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Смолян. По информацията, която той получава от чуждите си колеги, станало ясно, че ситуацията по границите на Гърция с Турция и Македония също се усложнява. Затворен е пункт Кипи-Ипсала на гръцко-турската граница. Там обходен маршрут за товарния трафик не може да се реализира. Пропускат се периодично само автобуси и леки коли. Опашките на македоно-гръцката граница също ставали доста големи. На един от пунктовете там имало 30-километрова колона от превозни средства.
„Днес обстановката е по-лоша от вчера и с всеки час става по-лоша”, бе категоричен комисар Георгиев.
Въпреки блокираното движение и днес е имало прииждащи ТИР-ове. Те са били около 50-60. „Надяваме се, че пътуващите са послушали съвета ни, който даваме на всички пунктове на България, да се изчаква на вътрешните паркинги в страната, за да не създаваме проблеми на границата”, каза още той.
На въпрос дали е решен проблемът с липсата на храна по намиращите се в близост магазинчета и заведения, комисар Георгиев обясни, че всичко е наред.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Комисар Тодор Георгиев: Ситуацията по границите на Гърция с Турция и Македония също се усложнява | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди