изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:45 EEST
Турският актьор, признал публично, че при турското нашествие в Кипър е убил 10 души, се отметна от думите си    
По светаАнкара. Турският актьор Атила Олгач, който призна публично в свое телевизионно интервю, че при турското нашествие в Кипър от 1974 г. е убил десет души, включително 19-годишен пленник, се отметна от казаното, предаде гръцката агенция АНА-МПА. В писмено съобщение до медиите Олгач пояснява, че казаното не се е отнасяло до реалността, а било сценарий за филм, написан от него, за да покаже ужасите на войната.

По думите на актьора не му била дадена възможността да обясни в рамките на предаването, че става дума за сценарий за филм, който ще излезе скоро.
Междувременно кипърският правителствен говорител Стефанос Стефану изрази шока на Никозия от признанието на Олгач, което “потвърждава факта, че Турция е нарушила международното право и по-специално Женевската конвенция”.
Агенция "Фокус"
Известен турски актьор призна публично, че при турското нашествие в Кипър от 1974 г. е убил десет души
23 януари 2009 | 15:10 | Агенция "Фокус"
Анкара. Известният турски актьор Атила Олгач призна публично, че при турското нашествие в Кипър от 1974 г. е убил десет души, съобщи гръцкият интернет Нюз ин. По време на телевизионно предаване по турския “Канал тюрк” Олгач направи шокиращото признание като заяви, че по в сценария на последния филм, в който участва, му се налага да убие един човек, но в реалния живот за родината му се е наложило да убие десетима души. Това се случва точно един ден преди да приключи военната му служба – в деня на нападението на Турция в Кипър на 20 юли 1974 г.

Агенция “Фокус” припомня, че през 1974г. турската армия извършва операция в северната част на остров Кипър в отговор на държавен преврат на кипърски гръцки националисти, подкрепяни от управлявалата тогава в Атина хунта, които са имали за цел да присъединят острова към Гърция. От 1974 г. Кипър е разделен на две части – гръцка (Република Кипър) и турска, която е призната единствено от Анкара под името Севернокипърска турска република. През 1983г. турската зона се самообявава за самостоятелна република. Тя остава отделена от гръцката част на острова със “зелена линия”, охранявана от войски на ООН. След разделянето на Кипър част от област Морфу остава в пределите на Северен Кипър.
 


Сходни връзки

Турският актьор, признал публично, че при турското нашествие в Кипър е убил 10 души, се отметна от думите си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди