изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:37 EET
Убиха генерал на Саддам и съпругата му    
По светаБивш високопоставен генерал на Саддам Хюсеин и неговата съпруга са били убити при операция на американски войници и иракски полицаи в село Хауиджа, на 50 км западно от град Киркук. Ранена е 8-годишната им дъщеря. Новината съобщи АФП, като се позова на съобщение на американските сили в Ирак и на иракски полицейски източници. Нападението станало по време на съвместна операция срещу мрежата на Ал Кайда в Ирак.

Иракските сили и американските войници влезли в дома на бившия генерал Хюсеин Али ат Тикрит и забелязали, че съпругата му се опитва да скрие под дюшека на леглото в една от стаите някакъв предмет.

Те няколко пъти й наредили да покаже ръцете си, но тя не се подчинила. Когато си дали сметка, че съпругата на генерала имала враждебни намерения към тях, участниците в операцията я застреляли. После намерили под дюшека пистолет.

След това иракските полицаи и американските войници били атакувани "физически" от бившия генерал на Саддам и били принудени да го убият, уточни говорител на американските сили в Ирак.

Генерал Ат Тикрит е бил идентифициран и като издирван от властите терорист.

В миналото той бил арестуван и пратен в лагера Бука, затвор, контролиран от американците в южната част на Ирак. След като бил пуснат на свобода, той се захванал със земеделие, но срещу него се появили подозрения, че има връзки с терористи. netinfo.bg

 


Сходни връзки

Убиха генерал на Саддам и съпругата му | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди