изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:46 EEST
В АЛБЕНА - ДОБРИЧКО УЧАСТИЕ В “MUSIC IDOL – 3”    
Култура

За първи път кастинг за бъдещи музикални звезди се проведе в курорта Албена

 И тазгодишното трето издание на музикалното риалити Music Idol” няма да се размине без запомнящо се участие на таланти от Добрич. До кастинг пред жури днес са допуснати трима възпитаници на студиото за поп-рок певци “Сарандев” към Общинския младежки център “Захарий Стоянов”. Талантливите млади певци са възпитаници на вокалния педагог Божана Байчева. Те са Митко Ангелов, Валерия Гочева и 14-годишната Гергана Великова. Надяваме се да ги гледаме на финала на шоуто през юни. 



За първи път домакин на прослушванията за Music Idol – 3” бе курортът “Албена”. Най-новият петзвезден хотел “Фламинго Гранд” посрещна кандидатите за музикална слава, които се явиха на първия кастинг в събота и неделя. В него участваха кандидати от цяла Северна България, съобщи Диана Тилкова -  ръководител на конгресни и инсентив събития в “Албена” АД. За първи път т.нар. варненски кастинг ще се проведе в Албена. От курорта казаха, че малка част от кандидат-звездите ще отседнат в курорта. Повечето пристигат само за прослушванията. 

Предварителният кастинг бе на 24 и 25 януари, а кастингът пред журито на „Music Idol – 3” е днес и утре. Тази година кандидатите ще бъдат отсявани от жури с участието на фолк певицата Мария, Дони и Фънки. Първата гост звезда, която ще вземе участие в подбора на кандидат-идолите, е Соня Васи. Вокалистката на бандите “Nacked” и “Creep” се върна вчера от САЩ - специално за участието си в музикалния формат.

Осемдесет и четири души са си извоювали шанса да се явят пред Мария, Фънки, Дони и Соня Васи по време на същинските кастинги в Music Idol 3 във Варна.

Над 2000 са кандидатите, явили се пред специалистите Етиен Леви, Георги Георгиев и Кирил Македонски, но безспорен любимец на всички в хотела от първия ден и от пръв поглед станал Маринчо от Суворово. Хора на НДТ разкриха, че мъжът специално бил долетял от Германия, където работи като момче за всичко, за да участва в кастинга. Не без самочувствие, фенът на известната от близкото минало група Бони - М заявявал категорично, че той е новият идол и ще спечели. Организатори и музикални специалисти са впечатлени от хореографските му умения и най-вече - от певческия му талант, ако и да не му се разбирало добре какво пее, заради липсата на някой от зъбите му.

Не липсвали и зевзеци, разкриха организаторите - студент по психология се появил на предварителния кастинг с няколко изкуствени очи в ръка. Като го попитали защо ги носи, младежът заявил, че ще хвърля по едно око на журито, та да го забележи. Друг талант показал невероятни умения в имитацията на животни, като по този начин успял да разсмее всички, разкриха още организаторите.

8-годишната Ралица Добрева от Варна  покорила музикалния педагог на популярното шоу и един от провеждащите предварителните кастинги Етиен Леви с изключително изпълнение на световноизвестната класика  Осемгодишното момиче е решено да се нареди сред „Summer Time”.

Пред човек на вестника Леви разкри, че е като лакмус за самородните таланти и той лично е допуснал двама самобитни рапъри. “Единият от тях ще се представи днес или утре пред журито с песента “Черешката”, докато другият, по памет името му е Павлин Петков, който също е допуснат, ще пее специално написана песен за журито. Смятам, че ще внесе много настроение и позитивна енергия” - разкри Етиен Леви. Голямата звезда сподели мнението на организаторите, че тази година на кастингите не са се явили много представители от традиционно силната добричка школа. “В едно от предните издания на формата Преслава Пейчева изпълни песен на Ищар. Един от най-големите режисьори и продуценти в Израел Цеди Царфати определи изпълнението й като изключително, а медиите в Израел писаха, че това е най-доброто чуждо изпълнение на песента на израелската звезда” - каза още Леви.

Най-предпочитаните песни от кандидатите отново се оказали българските, споделят още организаторите, като допълват, че голяма част от мъжете залагали на “Две следи”, за да стигнат по-напред в кастингите.

С полет от САЩ пристигна и Соня Васи, която ще подкрепи днес и утре тримата членове на журито - фолк дивата Мария, Дони и Фънки, в подбора на таланти. Васи, както и продуцентите Иван и Андрей, които са в Албена с половинките си, са настанени на 9-ия етаж в хотела, който персоналът нарича ВИП етажа. Васи и останалите звезди се глезят в легла с балдахини. На същия ВИП етаж ще бъдат настанени и членовете на журито, които се очакваше да пристигнат в курорта късно снощи. Човек на вестника мярна сред хората, дошли на кастингите, и известни спортни коментатори - Витомир Саръиванов, както и Красимир Минев. В рамките на два дни журито ще изслуша допуснатите от предварителните кръгове 115 души и ще определи кои ще продължат в надпреварата. След Албена музикалният керван се мести в Бургас.

Преди началото на кастингите Дони, който е продуцент и член на журито тази година, сподели, че журито няма да издирва само "гласа", но и индивидуалността, личността и характера на младите таланти.  "Ние търсим интересната и различна физиономия" - каза още Дони.  Според него, визията на изпълнителите е важна, но в никакъв случай не е определяща, давайки конкретен пример с избора на Деница от втория сезон на "Music Idol".
Музикантът обясни наличието на отделен кастинг в Скопие със засиленото присъствие на македонци в прослушването за миналия сезон на Music Idol.  "Не мисля, че шовинистите в България ще се окажат повече, отколкото тези, които могат да оценят таланта" - каза Дони относно евентуалния избор на победител с македонско гражданство. НДТ

Етиен Леви

Участници в конкурса

Маринчо от Суворово

 


Сходни връзки

В АЛБЕНА - ДОБРИЧКО УЧАСТИЕ В “MUSIC IDOL – 3” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди