изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:17 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧКА СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ЗА 2 МИЛИОНА ЛЕВА    
ОбществоПроект по оперативна програма "Регионално развитие" на стойност 1 926 530 лева спечели община Добричка.

Това съобщи за НДТ зам.-кметът Гюлхан Вейсел. Тя уточни, че това е първият проект, който най-голямата в страната община ще реализира по оперативна програма. Името на проекта е "Обновление на читалища в община Добричка" и е свързан основно с енергийната ефективност. В реализацията му ще бъдат включени седем читалища - в селата Победа, Дончево, Стефаново, Стожер, Бранище, Карапелит и Плачидол. Предвижда се на сградите им да бъде направена топлоизолация, подмяна на дограма, ремонт на локалните отоплителни инсталации и други дейности. По проекта се предвижда и закупуването на по една компютърна конфигурация за всяко едно от читалищата. Условия към  фирмите, които ще спечелят конкурсите за изпълнители, е да наемат при осъществяването на дейностите по седем души от селата.
Избрахме точно тези читалища, тъй като в тях се развива най-голяма културно-просветна дейност, каза Гюлхан Вейсел. От друга страна те се намират в близост до с. Дебрене, където се провежда общинският празник "Добруджа пее и танцува" и при лошо време могат да бъдат използвани сцените им.
Предстои подписването на договора за реализацията на проекта. Той ще е с продължителност 12 месеца. НДТ
 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧКА СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ЗА 2 МИЛИОНА ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди