изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 20:36 EEST
* ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ: ДРЪЗКА БАНДА РАЗБИЛА 40 КОЛИ ЗА ТРИ СЕДМИЦИ    
ЛюбопитноПрестъпна банда от Добрич, извършила около 40 взломни кражби за по-малко от месец, е разбита от служители на Първо РПУ, съобщиха вчера от РДВР.

Петима от извършителите са задържани под стража в ареста на Окръжната следствена служба. Шестият член на бандата - Филип Стефанов /18/, известен като Нушо, се издирва от Първо РПУ. В полезрението на апашите попадали предимно коли, от които задигали части и вещи. Те разбивали стъклата на прозорците им, грабвали каквото успеят и изчезвали веднага. Плячката била пласирана още на следващата сутрин - на символични цени.

САМО В 10 ПРОЦЕНТА ОТ ЕСЕННИЦИТЕ Е ХВЪРЛЕН АЗОТ

110 000 декара, т. е. 10 процента от засетите през есента житни култури в Добрички регион, са подхранени с азотни торове. Подхранването продължава, търсят се средства за доставка на торове. Тази констатация е направена от 6-членна експертна комисия, проверила състоянието на посевите. Повече от половината от площите - 765 000 декара, са нападнати от полевка с плътност на колониите от 2 до 6 на един декар. Най-засегнати от полската мишка, която, според експертите още не се е активизирала, били люцерновите площи.

НДТ - 26 януари 1999 година

 


Сходни връзки

* ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ: ДРЪЗКА БАНДА РАЗБИЛА 40 КОЛИ ЗА ТРИ СЕДМИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди