изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:54 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите две   денонощия  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич  са регистрирани седем  престъпления и произшествия.

1. На 24 януари 2009 година, в Първо РУ на МВР – Добрич е получено съобщение за това, че неизвестно лице, чрез взлом е влязло във вилна постройка, намираща в покрайнините на гр.Добрич и е извършило кражба на печка, компресор, метални тръби и други вещи.

По случая работят служители на Първо РУ на МВР – Добрич.Провеждат оперативно – издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние.

Образувано е досъдебно производство.  

 

2. На 25 януари 2009 година  в Първо РУ на МВР Добрич е получен сигнал за това, че на същата дата, неизвестно лице чрез взлом е влязло в магазин, намиращ се в района на ул.”Боряна” в гр.Добрич и е извършило кражба на парична сума от около 400 лева и известно количество ваучери.

 Служители на Първо РУ на МВР Добрич провеждат оперативни меорприятия за установяване и задържане извършителя на кражбата      Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195 от НК.

           

            3. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия, организирани от служители на Второ РУ на МВР Добрич са установени и задържани три лица на възраст между 25 и 37 години от с.Победа и с.Полк.Минково, общ.Добричка, с инициали А.В.; М.В. и Щ.М.

             Лицата са заподозрени в това, че на 22/23 януари 2009 година, чрез взлом са направили опит да извършат кражба на вещи от частно жилище, намиращо се на територията на с. Полк. Минково.

            Работата по изясняването на обстоятелствата около случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

           

11 пътно - транспортни произшествия са констатирани през изминалите две денонощия на територията на област Добрич.  Пътните инциденти са станали в гр.Добрич /6/ и на територията на общините Добричка /3/, Каварна/1/ и Балчик /1/.

На 25 януари 2009 година, около 01.20 часа в гр.Каварна, от полицейски автопатрул на РУ на МВР – Каварна е установен 45 – годишен водач от гр.Силистра, с инициали Ж.Н., който е управлявал лек автомобил” Фолксваген Пасат”, след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническото средство с което е изпробван Ж.Н. е отчело 2.13 промила алкохол. По надлежния ред на лицето е взета кръвна проба. Задържан е за срок от 24 часа в РУ на МВР – Каварна.

Сектор ”Пътна полиция” при ОД на МВР – Добрич за пореден път напомня водачите, че управлението на моторни – превозни средства след употреба на алкохол над 1.2 промила е престъпление по чл. 343”Б”, ал.1 от НК.

 

На 25 януари 2009 година, около 06.50 часа, по пътя КК”Албена” – гр.Добрич, след с.Батово, общ.Добричка е възникнало пътно – транспортно произшествие, при което лек автомобил марка “Фиат”, управляван от 23 – годишен водач от гр.Добрич, е излязъл извън платното за движение и се преобърнал в гориста местност край пътя. В резултат пътното произшестние моторното – превозно средство се самозапалило.

 При пътният инцидент, водачът и пътувалия с него 23 – годишен мъж от гр.Добрич, са напуснали района на местопроизшествието, без да уведомят за неговото възникване. Впоследствие двете лица  са установени от  служители на Второ РУ на МВР – Добрич. При пътното произшествие няма пострадали. Пожарът е потушен от дежурен екип на Втора РС”ПБС”- Добрич. В резултат на пожара по автомобила са нанесени значителни материални щети.

Причините довели до възникването на пътното произшествие  се изясняват в условията на дъсъдебно производство.

 

         През  двете денонощия звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич  са участвали в гасенето на   три пожара, възникнали съответно в гр.Каварна, с.Кранево, общ.Балчик и на територията на община Добричка. При първите два пожара няма нанесени материални щети.       

                                                                                                         

26 януари 2009 година                                                ОД на МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди