изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:20 EEST
Множат се свидетелите срещу Галеви ”консулт”    
Новини
Над 15 души са дали показания в Софийска градска прокуратура като потърпевши от кръга на "консултантите" братя Галеви, съобщи източник от обвинението, цитиран от вестник "Струма". От миналата седмица и Ангел Христов последва в ареста Пламен Галев с обвинение, че е ръководил организирана група за рекет.


Обвинението му беше подвигнато, след като собственик на дупнишка таксиметрова снимка даде показания срещу него.
"Все повече хора събират смелост и решават да подадат сигнали за проблеми, които са били стаявани с години", коментира тогава софийският градски прокурор Николай Кокинов.
Особено фрапиращ случай, потулен от дупнишките правораздавателни институции от 2004 година, е на дневен ред пред ДАНС и прокуратурата в столицата. Бивш хлебен бос от съседно селище, чиято анонимност трябва да бъде запазена, набрал кураж и разказал за преживения ужас след жесток побой на Галевите в ресторант “Соле мио” в Дупница, пише изданието.
Производството по случая е възобновено. Инцидентът е бил потулен от РПУ-Дупница, а разследването е започнало след публикация в “Струма”, но е образувано срещу неизвестен извършител и след това е потънало. Служител на хлебния бос изнервил Галевите, като продавал хляб в Дупница в съседство с техните магазини около храм-паметника “Свети Георги”. Въпреки предупрежденията на Галевци, хлебарят продължавал да пласира стоката си. Във фаталната вечер хлебарят и служителят му в компанията на високопоставени лица вечеряли в ресторант “Соле Мио”, когато пристигнала свитата на Галевите.
Хлебният бос бил пребит почти до смърт, черепът му е бил потрошен. Служителят му се отървал по чудо. Пребитият бил намерен от роднините си чисто гол и почти безжизнен върху цимента в Спешния център. Близките му го откарват в “Пирогов”, където прекарва около 5 месеца.
Полицаи от РПУ-Дупница, гравитиращи около Галевите, пуснаха в обращение версията, че хлебният бос е хванал за задните части сервитьорката от заведението и затова бил пребит от наказателния отряд, воден по неофициална информация от Апостол Чакалов-Тоци, който в момента е в ареста, и друг техен приближен - Отвертката.
В Дупница се говори упорито месеци наред за инцидента в ресторантски комплекс “Браво”, където Галевите обичат да отмарят. Там целият персонал бил смазан от бой, начело с управителя Тони, който пропуснал да запази маса за дъщерята на Ангел Христов - Елен, в съботна вечер.
Втората версия за побоя на обслужващия персонал бе свързана със съпругата на Пламен Галев - Емилия, и неговата любовница от 10-15 години - Юлия. Двете се засекли маса до маса, а пък управителят, който допуснал грешката да настани двете дами близо една до друга, се оказал причината за масовия побой над него и персонала.
Обект на оперативно-следствена разработка е и трети случай, при който е бил пребит и ограбен известен дупнишки бизнесмен. Той прекарал 4 седмици в “Пирогов” заради отказ да прехвърли част от фирмата си на Галевите. В края на краищата се съгласил, за да не загуби живота си. Бил оставен да управлява фирмата с 15% дял. Същата фирма спечели обект край Рилския манастир за близо 2 милиона лева без конкурс.
Въпреки строгите мерки срещу братя Галеви дупничани все още се страхуват. Не знам като излязат Пламен Галев и Ангел Христов дали аз и децата ми ще сме живи, беше последното изречение на таксиметровия бос Пламен Миланов, който пръв разкри истината за рекета в Дупница.
Междувременно цялото ръководство на РПУ- Дупница бе сменено със заповед на вътрешния министър Михаил Миков. Досегашният началник Валентин Гълъбов е преместен в РПУ-Бобов дол като началник-група. Неговите заместници Борислав Динев и Здравко Тодоров ще отидат на работа в кюстендилското РПУ, но няма да бъдат на ключови позиции.
На мястото на Гълъбов е назначен Райчо Омерски, който до вчера е работил в отдел “Тежки престъпления” в Кюстендил. Рокадите са свързани с извършената проверка на Военна прокуратура, която установи нарушения в работата на РПУ-Дупница. dir.bg

Братя Галеви обвинени като престъпни босове

Задържаха Пламен Галев

Кметът на Кюстендил Петър Паунов: „Не съм спал с Мая Манолова“

Изчезнала цялата ”банда на пикльовците”

Съдът порица мегаакцията в дупнишките автокъщи

Братя Галеви следствени за разгласяване на тайна?

Галеви: Татяна Дончева е министърът

Галевите излязоха чисти и заявиха: МВР лъже

Изчезналите Галеви готвят изявление

Галевите минаха в нелегалност

 


Сходни връзки

Множат се свидетелите срещу Галеви ”консулт” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди