изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:12 EEST
Похитителят на автобуса се предаде    
Новини
Въоръженият мъж, който днес похити автобус по линията София-Варна, се предаде на полицията малко след 16 часа - малко повече от час след отвличането. Инцидентът стана около 15.00 часа в ловешкото село Сопот на бензиностанция "Ромпетрол".


Всички 37 пътници, както и тримата служители на фирмата собственик на автобуса - "Биомет", са освободени, никой не е пострадал, съобщиха от МВР. Похитителят е задържан, предстои да даде обяснения по случая. Той е предал и оръжието си.
33-годишният Мирослав Блажев от Севлиево отвлече автобуса, като заплаши шофьора с пистолет и обяви, че в багажника му има бомба. "Терористът" заяви пред журналисти, че иска полицията да доведе при него мъж, който миналата година опитал да прегази с кола бременната му приятелка, заради което тя загубила бебето.
Блажев се предаде след разговор с генералния секретар на МВР Павлин Димитров, който му съобщи, че въпросният мъж е задържан и няма как да дойде, предаде bTV. Похитителят се извини на всички пътници заради шока, който им е причинил и сам обяви, че пистолетът му е газов. Засега в автобуса няма намерена бомба.
Оказа се обаче, че Блажев не е загубил детето си.
"Имало е лек удар, причинен от неговия познат Петър Ганев, лек удар със страничното огледало по бременната жена, която не е пострадала по никакъв начин тежко. Има живо и здраво родено на 17 януари момиченце - Рени. За този инцидент похитителят е разбрал преди няколко дни. В случая, според мен, става въпрос за неуравновесен човек", предаде репортер на телевизията от мястото на инцидента.
След освобождаването на заложниците стана ясно как е започнало всичко. Когато шофьорът Крум Крумов се е опитал да спре на магистралата, зад гърба му дошъл Блажев с насочено оръжие и казал: "Продължавай да караш". Оръжието след това било насочено към пътниците. Те били накарани да си вдигнат ръцете нагоре, да останат по местата си и им е било обявено, че са взети за заложници.
Министърът на вътрешните работи Михаил Миков беше на мястото с отвлечения автобус. Той каза, че през цялото време полицията е разговаряла по телефона с Мирослав Блажев. По думите на министъра похитителят има сериозна житейска драма и е с психични увреждания.
Неправителствени организации създават антикризисен щаб за подкрепа на пътувалите в отвлечения автобус. От Фондация „За подпомагане жертви на престъпления и борба с корупцията” и партньорски организации, членуващи в Българската асоциация за подкрепа на пострадали (БАОПП) съобщиха пред “Фокус”, че ще оказват психологическа и морална подкрепа на пътувалите в автобуса и техните близки. Много от хората в автобуса са силно уплашени след случилото се.
Световните агенции веднага предадоха новината за инцидента. dir.bg
 


Сходни връзки

Похитителят на автобуса се предаде | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Похитителят на автобуса се предаде
Автор: Anonymous да 2009-01-27 @ 21:44 EET
do tova ni vodi tova beshaberie

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди