изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:09 EET
Ирена Кръстева иска да купи и ”Левски”    
Новини
Групировка около Корпоративна търговска банка, бившата директорка на тотото и настояща медийна императрица Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски имат желание да сложат ръка на футболния клуб "Левски". Наскоро в телевизионно интервю столичният кмет Бойко Борисов обвини в принадлежност към ДПС именно този кръг около Кръстева, Василев и съвместната им фирма "Си Ди Дивелопмънтс", която в момента вече държи ИПК "Родина".


Новината е била потвърдена пред "7 дни спорт" от няколко независими източника, посочва БГНЕС. Към адвокат Тодор Батков е отправено конкретно предложение и от групировката очакват той да размисли, съобщава спортното издание днес. Причината вероятно е, че Батков вече обяви, че търси някой да сподели с него тежестта да издържа "Левски". Самият той призна наскоро за финансови проблеми на футболния клуб и съкращения на бюджета, а на общото събрание на акционерите в края на декември за пръв път беше отчетена годишна загуба от 300 000 лв.
Кръстева, която оглавява Нова българска медийна група, доскоро водеше преговори да купи пловдивския клуб "Ботев", но след като сделката с Димитър Христолов се разсъхна, сега се е прицелила в "Левски". Още повече че двамата с Тодор Батков вече си партнираха успешно като съдружници в ИПК "Родина".
А миналата година Кръстева изкупи дела на "Стандарт" (собственост на Батков) в Издателско-полиграфическия комплекс. Новината беше пазена в тайна и едва наскоро Батков между другото вметна в едно интервю по спортни теми, че е продал акциите си в комбината. Така ИПК "Родина" в момента се владее почти изцяло от Ирена Кръстева, тя дори вече е и изпълнителен директор на комбината. Кредитор там е Корпоративна търговска банка, а топлата връзка с директора на банката Цветан Василев не е тайна. За Василев се твърди, че е близък до Движението за права и свободи, макар че самият той отрича. Наскоро обаче в телевизионно интервю столичният кмет Бойко Борисов обвини в принадлежност към ДПС именно този кръг около Кръстева, Василев и съвместната им фирма "Си Ди Дивелопмънтс", която в момента вече държи ИПК "Родина".
Делян Пеевски, синът на Ирена Кръстева, е зам.-министър на Емел Етем в Министерството на бедствията и авариите.
В политическите среди се разпространява версията, че хората на Доган всъщност проправят път в България на известен турски холдинг. Холдингът притежава част от най-важните медии в Турция - вестници, списания и тв канали. Друга версия е, че съставянето на медийната империя и закупуването на цялата собственост върху ИПК "Родина" се прави с друга цел. От една страна, да се осигури воденето на медийна атака след изборите, а от друга - да се сложи ръка върху парцела, северно от "Цариградско шосе" срещу Окръжна болница. Това е апетитна хапка, чиято цена в момента надхвърля 40 млн. евро.
Колкото до футболния клуб "Левски", той е важен, за да се търси подкрепа от по-широк кръг хора и да се демонстрира, че ДПС не е етническа, а национална партия. dir.bg
 
 
 
 
 
 
 
 
Султанът на Оман купува дял от българска банка

Държавният общ резервен фонд на Султаната на Оман е подписал предварителен договор на придобиване на 30% от Корпоративна търговска банка
28.01.2009

Султанът на Оман Кабус бин Саид. Снимка: ЕПА/БГНЕСДържавният общ резервен фонд на Султаната на Оман е сключил окончателно споразумение за придобиване на 30% от Корпоративна търговска банка (corpbank.bg), съобщават от банката.

"Бромак" ЕООД, мажоритарен акционер в Корпоративна търговска банка, ще продаде 1,8 млн. акции на банката.

ТЪРСИ ОЩЕ В ГЮВЕЧ ЗА:

Сделката подлежи на предварително одобрение от страна на Българската народна банка и разрешение от Комисията за защита на конкуренцията.

Държавния общ резервен фонд на Султаната на Оман е една от основните инвестиционни институции на правителството на Султаната на Оман.

Фондът е осъществил редица инвестиции в България и счита, че участието му в капитала на Корпоративна търговска банка АД е следващата съществена стъпка от инвестиционната му дейност в страната, с която се ангажира да участва активно и да подпомага растежа на една от водещите банки в България, се посочва в съобщението.

Планираната сделка е в съответствие със стратегията на акционерите на банката за нейното бъдещо развитие и ще позволи на банката да бъде лидер в корпоративното банкиране в страната, като предлага иновационни продукти на широк спектър от клиенти.

През 2008 г. Корпоративна търговска банка е реализирала нетна печалба в размер на 40,3 млн. лв., което представлява ръст от 74% в сравнение с 2007 г.

Общата сума на активите надвишава 2.1 млрд. лв., като относителният дял на кредитния портфейл е 54.8%.

"Бромак" ЕООД е притежание на шефа на надзора на банката Цветан Василев.

През лятото на 2007 г. медии съобщиха, че Държавният резервен фонд на Оман е купил дял от 33,5% в дружеството "Рила Боровец 2004", което държи проекта "Супер Боровец".

 


Сходни връзки

Ирена Кръстева иска да купи и ”Левски” | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Ирена Кръстева иска да купи и ”Левски”
Автор: Anonymous да 2009-01-28 @ 10:48 EET
chestito, levskari
Ирена Кръстева иска да купи и ”Левски”
Автор: Anonymous да 2009-01-28 @ 11:40 EET
Благодарим, но след като аамет доган е наш фен, гиби искренов бе кандидат на дпс за кмет на подеуне, камен костадинов -депутат от дпс е наш активен лобист в бфс, турчин от асеновград ни подари огромната фанелка на гунди с №9, време е да сменим еврейско-комунистическите си управленци с хора от народа. яваш-яваш и туй ще стане

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди