изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:21 EEST
ДИСПЛЕИ В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА ЩЕ ДАВАТ ИНФОРМАЦИЯ КЪДЕ СЕ ГЛЕДАТ ДЕЛАТА    
Ред и сигурностИнформационни дисплеи поставиха в Съдебната палата в Добрич. Те са 11 и предоставят данни за делата, разглеждани за деня в двете съдилища - Окръжен и Районен.

От тях страните могат да се информират за часа и залата, в който е насрочено и за съдията, който гледа делото. Светлинна индикация обозначава номера на делото, което тече в момента. Информационните табла са поставени пред всяка от трите зали на Добричкия окръжен съд и пред петте зали на Добричкия районен съд. Три обобщаващи екрана са монтирани в средата на фоайето на първия етаж на Съдебната палата в Добрич. На тях гражданите могат да видят изписани всички дела за деня и да се ориентират за хода на интересуващото ги.

Информационните дисплеи бяха закупени с предоставените от Висшия съдебен съвет миналата година 17 900 лв. на Добричкия окръжен съд и 18 338 хил. лв. на Добричкия районен съд. Те са доставени от „ЕОС Електроникс” ООД – гр. София, след процедура за избор на  изпълнител, проведена на 3 декември м.г.

„С тази придобивка основно ще облекчим гражданите. С дисплеите изпълняваме целите, които си поставихме в сътрудничеството ни с Американската агенция за международно развитие и с получаването на статута на съд-модел, да повишим достъпа на гражданите и прозрачността в работата на съда”, каза председателят на Добричкия окръжен съд Енчо Енчев на пресконференция за представянето на новата информационна система. „От нещата, които си набелязахме преди 4-5 години, остава само задачата да свалим общите деловодства на Окръжния и Районния съд на първия етаж. Това ще стане в края на тази година”, уточни съдия Енчев.  НДТ

 


Сходни връзки

ДИСПЛЕИ В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА ЩЕ ДАВАТ ИНФОРМАЦИЯ КЪДЕ СЕ ГЛЕДАТ ДЕЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди