изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:39 EEST
РАДОСЛАВ КАМБЕРОВ СПЕЧЕЛИ КУПАТА НА ГЕРМАНИЯ    
Спорт

Състезателят по тенис на маса Радослав Камберов спечели купата на Германия със своя отбор “Вьошбах”. Добричлията и неговите съотборници спечелиха с 4:1 срещи финалът на Лигата, в която участват.



Съгласно регламента, купа се дава първо в турнир, в който участват отбори от най-долната група. Победителят участва във втори турнир със състави от горната група и така докато се стигне до супер турнира за купата на Германия с най-елитните състави. Тимът на “Вьошбах” е в пета дивизия.

В същото време продължават силните изяви на добруджанеца и в Бундеслигата, където изведе лидера в групата “Вьошбах” до 9:0 в мача с “Елтингенвайер”. Днес ще играят с тима на “Пост”.

За НДТ Камберов разказа за участието си в силния професионален турнир по тенис на маса в словенския град Веление с присъствието на тенисисти от ТОП 100. В своята група Радо постигна две победи над състезатели, които са сред първите 300 в света. Заради липсата на участия в професионални турнири, добричлията е 800-ото място в класацията. Надделял е над състезатели от Беларус и Франция. Най-ценен се оказал успехът над Павел Платонов от бившата съветска република, който наскоро постигна победа над една от емблемите на този спорт Петер Франц.    

В първия кръг на елиминациите е загубил от един от най-силните в Европа Михаил Бардон от Словакия. Камберов получил лека контузия, но доиграл мача, за да не загуби служебно.    НДТ

 


Сходни връзки

РАДОСЛАВ КАМБЕРОВ СПЕЧЕЛИ КУПАТА НА ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди