изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:34 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - СОФИЯ    
Ред и сигурност

София. Двама извършители на грабежи бяха разкрити и задържани от столични криминалисти. 19-годишният Т.А. и 23-годишният му съучастник Т.М. нападали непълнолетни от които със сила и заплаха отнемали наличните джобни пари. Подвизавали се в различни райони на столицата и след задържането им се изяснило, че техни жертви са подали жалби в Първо и Четвърто РУ.



Досега са документирани три случая. Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура.
При полицейска проверка срещу наркопласьори служители на Пето РУ са задържали на бул.”Дондуков” 17-годишния Ц.Е. От него са иззети 10 опаковки с марихуана, както и синтетични наркотици на прах и таблетки. По случая е образувано досъдебно производство.
Хасково. Четирима непълнолетни в съучастие с 38-годишен мъж извършили грабеж рано тази сутрин. Те нападнали 66-годишен пазач в Любимец. Нападателите първо  заплашили мъжа с нож, след това го пребили с дървената дръжка на брадва. От безпомощния охранител те взели 100 лева, 3 мобилни телефона и ръчен часовник.. Само за час полицията задържала нападателите. Те били арестувани в местно заведение, като в тях са намерени откраднатите пари и вещи. Две от непълнолетните момчета са на 13 и 14 години, останалите - 16 годишни. Образувано е досъдебно производство.

Стара Загора. На 27 януари около 23 часа криминалисти от РУ в Стара Загора заловили И.П./18 г./от Стара Загора и 17-годишен младеж от с.Богомилово. При проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че непосредствено преди задържането им, младежите проникнали през незаключена врата в частен дом на ул. “Стефан Стамболов” и откраднали дрехи, дамски чанти, пари и други лични вещи. Част от вещите, предмет на престъпното деяние били намерени и иззети. Те са задържани за 24 часа и срещу тях е образувано бързо производство за престъпление по чл. 195 от НК. Седмица по-рано двамата бяха задържани в РУ на МВР за други две кражби, извършени по същия способ на проникване. Работата по случая продължава.

Пазарджик. Криминалисти от РУ в Пазарджик задържаха млад мъж разбил входните врати на офис. Случката станала в първия ден от седмицата, когато апаш разбил две дървени врати на офис в областния град. Според управителката Д.Б./56 г./ от Пазарджик нямало извършена кражба. След проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите стигнали до самоличността на вандала. Оказало се, че това е 25-годишният пазарджиклия К.Д., който е задържан, а срещу него се води бързо полицейско производство.
Пещерски полицаи разкриха извършителите на кражба от складово помещение на кафе-аперитив. В края на миналата година крадци атакували складово помещение на питейно заведение в Пещера. Апашите успели да се сдобият с 20 стека “Редбул”. След близо едномесечна работа криминалистите успели да изведат от анонимност любителите на енергийната напитка. Р.И./18 г./ и С.Н./23 г./ били задържани с полицейска заповед за 24 часа, а срещу тях се води дознание.

Кюстендил. Вчера дупнишки полицаи задържали 17-годишно момче от града за притежание на наркотично вещество. 3-те топчета с тегло около 3 грама били в джоба на якето му, реагирал на марихуана. 17-годишният е задържан с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство.

Бургас. На 27януари в резултат на проведените съвместни действия на служители от районните управления в Созопол и Четвърто в Бургас били задържани извършителите на кражба. Двамата мъже – П.Ж./26 г./ и К.Ч./25 г./, известни на полицията, откраднали  резервни части за селскостопанска техника от двора на земеделска кооперация. Вещите - предмет на престъпното посегателство били иззети, а извършителите задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - СОФИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди