изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:04 EEST
Антонела Понева, Николай Михайлов и Нено Димов напускат Парламентарната група на ДСБ    
Парламент София. Антонела Понева, Николай Михайлов и Нено Димов напускат Парламентарната група на ДСБ – съобщиха за Агенция “Фокус” от пресцентъра на Демократи за силна България. ПГ на ДСБ остава с 13 души.


Заявленията на тримата за напускане на Парламентарната група на ДСБ са получени и в тъмносинята партия днес.

Трима депутати са подали декларации днес за напускане на парламентарната група на ДСБ.

Това са народните представители Нено Димов, Антонела Понева и Николай Михайлов, съобщиха от ДСБ. Те са сочени от близо две години за вътрешна опозиция в партията.

"И тримата ставаме независими на последния фронт в десния ред, заради категоричното несъгласие с безпринципната коалиционна политика на ДСБ", коментира пред "Дневник" Николай Михайлов. Според него "партията е превключила на режим вулгарно оцеляване".

"Аз съм учредител на ДСБ, но съм учредявал съвсем друга партия", заяви пред "Дневник" Нено Димов.

Депутатът се позова на информация, публикувана в медиите в началото на годината. Там се посочваше, че ДСБ прави предложение към другите десни партии за съставяне на обща листа за депутати. За участието в нея обаче всеки кандидат или партия трябвало да даде определена сума за предизборната кампания. В медиите бяха публикувани конретни разчети на разходи, сред които за рекламни материали и гориво.

От пресцентъра на ДСБ заявиха пред "Дневник", че имало нещо вярно в публикациите, но голяма част от числата били преекспонирани.

По думите на Нено Димов този документ е истински, писан е от ръководството на ДСБ и го е виждал.

Николай Михайлов също мотивира решението си с това, че "коалиционната политика на ДСБ е скандална". По думите му "доказателство за това е документа, чието авторство е на лидера на партията Иван Костов".

Димов и Михайлов смятата, че е недопустимо да се приема документ, в който се настоява за прилагане на операция "Чисти ръце", с хората, които преди това били определяли като най-корумпирани. 

"Тази партия, която може да сътвори такъв документ е вредна", допълни Димов.  

Попитани дали ще участват в създаването на друга парламентарна група, Михайлов и Димов заявиха, че "към този момент" не виждат такава възможност.

С напускането на Димов, Понева и Михайлов, групата на ДСБ в парламента се сви до 13 депутата. Според правилника на Народното събрание за създаването на парламентарна група са необходими 10 народни представители.

http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

Антонела Понева, Николай Михайлов и Нено Димов напускат Парламентарната група на ДСБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди