изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:44 EET
Комисията по гражданско общество и медии се запозна с писмото на БНТ за инцидента с Волен Сидеров    
Новини София. На редовно заседание днес Комисията по гражданско общество и медии се запозна с писмо на Уляна Пръмова, генерален директор на БНТ, изпратено на 13 януари т.г. до председателя на Народното събрание Георги Пирински, съобщиха от комисията. В писмото се посочва, че по време на предаването „Панорама” на 9 януари народният представител и лидер на партия „Атака” Волен Сидеров е поискал с обиден и ултимативен тон включване по телефона

Това му е отказано, тъй като към момента на позвъняването гостът в студиото – столичният кмет Бойко Борисов, дори не е споменал името му. След две обаждания Волен Сидеров идва заедно с охраната си в БНТ и започва грубо да се разправя с екипа на „Панорама”, настоявайки да влезе в студиото. Искането му е съпроводено с изключително обидни квалификации и непристойни заплахи.
Пред народните представители от Комисията по гражданско общество и медии Уляна Пръмова и водещият на предаването г-н Бойко Василев потвърдиха изнесеното в писмото. Въпреки че беше поканен, г-н Волен Сидеров не дойде на заседанието. След станалите разисквания Комисията по гражданско общество и медии приe следното:
1. Инцидентът на 9 януари 2009 г. не е първият, предизвикан от г-н Волен Сидеров. На 23 февруари 2007 г. водена от него група от симпатизанти на „Атака” нахлу в редакциите на вестниците „24 часа” и „168 часа” и отправи заплахи към служителите им, което предизвика широк и злепоставящ България отзвук в Европа.
2. Правото на отговор е гарантирано от Закона за радиото и телевизията и е вписано сред принципите, от които трябва да се ръководят при осъществяването на своята дейност радио- и телевизионните оператори. Процедурата по реализирането на правото на отговор е уредена в чл. 18 на ЗРТ и не е била нарушена от БНТ.
3. Не е допустимо публичните личности да отхвърлят общоприетите норми на поведение и, позовавайки се на правото си на отговор, да показват агресивност и арогантност. Напротив, тъкмо лицата със статут на политици и с имунитет на народни представители трябва най-много да си дават сметка, че положението им в обществото не е оправдание за грубо и безпардонно поведение.
4. Комисията по гражданско общество и медии сезира Комисията по парламентарна етика за предизвикания на 9 януари 2009 г. от народния представител Волен Сидеров инцидент в БНТ.
Становището е прието с 8 гласа „за”,, без „против” и „въздържали се”.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Комисията по гражданско общество и медии се запозна с писмото на БНТ за инцидента с Волен Сидеров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди