изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-20 @ 18:05 EEST
ДОСТАВЕНО Е НОВО КУХНЕНСКО ОБОРУДВАНЕ ПО ПРОЕКТ ”ОБНОВЯВАНЕ НА ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В ГР. ТЕРВЕЛ”    
Европейски съюзПроектът се реализира от  Община Тервел по операция 4.1 ”Дребномащабни местни инвестиции” на Оперативна Програма”Регионално развитие. Една от дейностите по проекта е доставяне на ново кухненско оборудване за кухненския блок на ЦДГ „Първи юни” в гр. Тервел.

 

 При формулиране на проектната идея и разписване на основните дейности по проекта, Общината определи като приоритет необходимостта от осигуряване на ново кухненско оборудване за това детско заведение. Причината за това е, че в кухнята на ЦДГ „Първи юни” се подготвя храна за децата, посещаващи две детски заведения в гр. Тервел – ЦДГ ”Детелина” и ЦДГ ”Първи юни”. Така кухненският блок изпълнява функциите на кухня-майка и в него ежедневно се приготвя топла храна за трикратно хранене на общо 164 деца от 8 детски групи в двете детски заведения.

            Преди доставката на новото оборудване по проекта в кухненският блок в ЦДГ ”Първи юни” често се отстраняваха повреди по оборудването и графикът за приготвяне и извозване на храна бе нарушаван нееднократно. Това предизвикваше напрежение сред персонала в двете детски заведения.

            След стартирането на проекта, което стана факт след подписване на Договор за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/4.1.-1/2007/003  с Договарящия Орган на ОПРР, Общината, в качеството си на бенефициент по договора подготви задание за събиране на три оферти, съдържащи ценово и техническо предложение и съответстващи на видовете кухненско оборудване и техническите спецификации, одобрени от Управляващия Орган на ОПРР при разглеждане на проектното предложение на общината. След събиране, разглеждане и оценка на предложенията на три фирми бе избран изпълнител за дейността ”Доставка на кухненско оборудване”. Фирмата–доставчик изпълни ангажиментите си в договорения срок. Към момента са доставени, монтирани, въведени в експлоатация и с тях се подготвя ежедневно храна девет основни единици от професионалното кухненско оборудване в кухненския блок на ЦДГ ”Първи юни” – електрическа печка с 6 плочи, фурна и отоплителна камера, пекарна с две фурни, хокер, скара, вентилационен смукател, тестомесачка, картофобелачна машина, зеленчукорезачка и миксер. Гаранционният срок на всички единици оборудване е 12 месеца след датата на въвеждане в експлоатация.

            Доставката на кухненското оборудване се извърши по времето, в което се изпълняваше друга основна дейност по проекта – строително-ремонтни работи за въвеждане на енергоспестяващи мерки в детските заведения в гр. Тервел.

            Крайният срок за изпълнение и отчитане на проекта е 2 октомври 2009 г.

            Този документ е създаден в рамките на проект ”Обновяване на детските заведения в гр. Тервел”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна Програма „Регионално развитие 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския Съюз чрез Европейския Фонд за Регионално Развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от община Тервел и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския Съюз и Управляващия Орган.

 


Сходни връзки

ДОСТАВЕНО Е НОВО КУХНЕНСКО ОБОРУДВАНЕ ПО ПРОЕКТ ”ОБНОВЯВАНЕ НА ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В ГР. ТЕРВЕЛ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди