изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:23 EEST
В Каварна започва проект за 1 млн. лева    
Образование Каварна. Стартът на реализацията на дейностите по проект BG161PO001/4.1-01/2007/018 „Подобряване на училищната спортна инфраструктура в Каварна” бе официално даден днес от кмета на общината Цонко Цонев, съобщиха от общината. На събитието присъстваха представители на общинската администрация, фирмите – изпълнители по проекта и ръководствата на СОУ „Стефан Караджа” и ОУ „Йордан Йовков”.


Проектът, който възлиза на близо 1 млн. лева, се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие”. Средствата по проекта ще бъдат използвани за ремонт на спортните салони и спортните площадки на СОУ „Стефан Караджа” и ОУ „Йордан Йовков” в Каварна. Ще бъдат изградени нова лекоатлетическа писта, тенискорт и ще бъдат обособени едно футболно игрище, едно волейболно и две баскетболни игрища. На площадките ще бъде положена специална външна еластична настилка, а около тях ще бъде изградена нова модерна ограда. Предвижда се и ремонт и поставяне на топлоизолация на спортните салони в двете учебни заведения, както и монтиране на системи за вентилация и климатизация. Дейностите включват и подобряване достъпа на хора с физически увреждания до училищните спортни салони. Иновационното в проекта е създаването на зала за фитнес в СОУ „Стефан Караджа”. Старите и неизползваеми помещения под столовата ще бъдат преустроени в зала за фитнес тренировки. Към нея ще бъдат изградени съблекални и санитарни помещения.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

В Каварна започва проект за 1 млн. лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди