изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:32 EET
БОЛНИ БЯГАТ ОТ МБАЛ, ЗА ДА НЕ СИ ПЛАТЯТ    
Здраве50-ина са случаите през миналата година, в които все още неизлекувани пациенти са избягали от Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Това научи НДТ от изпълнителния директор д-р Жанина Калинкова. Най-често в бегълци се превръщали болните, които не са здравно осигурени. Въпреки този факт, поради спешност те са били хоспитализирани и лекувани.

Още при постъпването си те попълват декларация, че до края на престоя си ще заплатят стойността на клиничната пътека, определена от Националния рамков договор, каза д-р Калинкова. Тя уточни, че има и друг тип бегълци. Те напускали болницата преди да изтече срокът на клиничната пътека и по тази причина здравната каса не я заплаща на МБАЛ.

Над 30 000 лева е изгубила през м. г. болницата в Добрич от такива некоректни пациенти, каза изпълнителният й директор. И уточни, че това са средствата, които биха постъпили само от клиничните пътеки, а поради недофинансирането им, сумата реално е сигурно още толкова. Сред избягалите имало и такива, които са лекувани по скъпоструващи пътеки - от по 2 000 лева.

"Когато имаме окончателните данни на некоректните пациенти, ще се заведат искове" - каза д-р Калинкова. През м. г. пробно са били заведени три иска. В единия от случаите решението е било в полза на болницата. Във втория се е стигнало до споразумение пациентът да плати дължимото разсрочено, тъй като имал финансови затруднения. По третия случай още се чака решение. НДТ 

 


Сходни връзки

БОЛНИ БЯГАТ ОТ МБАЛ, ЗА ДА НЕ СИ ПЛАТЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди